Skip to main content

FORMULAMASA 2: KELUAR DARI KESIBUKAN

FormulaMasa 2 : Keluar dari kesibukan
================================
.
Apabila kita menggunakan kapasiti kita sebagai manusia yg serba terbatas.. Kita akan lalui fasa “tidak cukup masa”. Apabila kita tunduk kepada Sang Pengawal Masa.. Allah pasti lorong kan pelbagai ilham fizikal utk berkata “tidak”, berikan alternatif, delegate, schedule dll.

Ilham utk fizikal uruskan.
Apabila diri (mind, body, soul) tunduk kepadaNya..
Pasti di lorong kan.. Check quality ingatan kepadaNya.
.
INGATAN PADANYA.. Tak tertakluk kepada solat, quran, zikir official .
Zikir itu maksudnya ingatan.
.
Apa yang kita mahu fokuskan adalah..
Fokus Allah… Side effect adalah KEBERKATAN MASA. Di dalam batas waktu yang terhad,boleh lakukan banyak perkara. Dengan Islam, Jalan untuk keberkatan masa dipermudahkan.
.
Ingat, fokus pada Allah.. Bukan keberkatan masa itu.
Perbezaan niat, impak berbeza… LAW OF CAUSE AND EFFECT banyak diceritakan di dalam alquran. Sesungguhnya Allah AsSyakur. Maha Membalas.
.
#HusnaHaron
#SeminarTimeRevamp
#formulamasa dot com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Hello 👋
Selamat datang ke FormulaMasa.com
Biar saya bantu anda mencari servis yang sesuai untuk keperluan anda. Sila klik 'Open Chat' di bawah untuk berkongsi keperluan anda dengan kami