Skip to main content

ALQURAN BUKAN SEKADAR PEMBACAAN PAHALA 3 PERKARA HARUS ADA.

By October 21, 2018Blog, I - Ilmu

ALQURAN BUKAN SEKADAR PEMBACAAN PAHALA
3 PERKARA HARUS ADA.
.
Sibuk vs disibukkan sungguh berbeza. Sibuk produktif itu kita mahu. Disibukkan? Asyik buat perkara rutin tanpa hala tuju yang jelas. Kebanyakan orang bila buat side income, habis berterabur life, kewangan dan keluarga. Maka Alquran dibaca bila ada masa. Sedangkan, lagi sibuk, lagi kena baca AlQuran.
.
Bagaimana menambah pelbagai aktiviti Alquran dalam keadaan tak cukup masa? AhHa! Di sinilah yang paling best. Harus kita ingat, bahawa ada 3 syarat utama bila kita mahu amalkan Alquran
.
1) UPGRADE YAKIN PADA ALLAH Yang Maha Boleh buat apa sahaja. Kalau masa tak cukup, dan kita tak baca AlQuran.. Di stu sudah serlahkan bahawa kita tidak upgrade yakin itu.
.
2) CUCI HATI setiap kali nak baca. Istighfar lah yg paling mudah. Isunya disini, kita semua expert cuci hati. Cuma cucian itu tidak diaudit. Tahniah anda berada di dalam seminar Auditlife! Untuk audit cucian hati itu.
.
3)PERUBAHAN MESTI DILAKUKAN Barulah Alquran akan nampak impak nyata dalan kehidupan dunia. Result Akhirat bergantung kepada usaha dunia dan syafaat akhirat kan?
.
Tanpa tiga perkara diatas pun Allah bagi pahala. In shaa Allah. kerana setiap zarah kebaikan semuanya dibalas. Tapi apakah pahala yang dikejar atau cinta Allah melalui kejar impian tu?
.
Allahuakbar! 40 peserta seminar di sabah ini MAJORITI DATANG DARI JAUH. Dari sarawak, lahad datu, Sandakan, labuan.. Semangat belajar mereka sungguh tinggi. MENEPIS SEGALA ALASAN anak tiada orang nak jaga, tak sihat, masalah kerja, kucing beranak dll.
.
Atas segala semangat itu.. Saya menjangkakan orang sabah akan transform kow kow.. In shaa Allah dengan usaha mereka sendiri dan Allah yg izinkan.
.
Next adalah di gombak 10 ogos 2018. Special di Gombak, temanya adalah “Bagaimana nak pergi umrah/haji walaupun hutang banyak, duit tiada, anak tiada yg nak jaga dll. Saya dedahkan formula FAIL SULIT PRO.
.
OH ya.. Gombak tiket dah penuh ya. Kalau ramai yg nak join lagi, kami akan tukar tempat. Cukup 20 orang nak kami tukar lah. Dan gombak ada tajaan makanan special👇👇👇

HusnaHaron

Leave a Reply