Skip to main content

SURI RUMAH YANG SUDAH BOSAN ASYIK LALUI RUTIN YANG SAMA.. .

SURI RUMAH YANG SUDAH BOSAN ASYIK LALUI RUTIN YANG SAMA..
.
Wanita bekerjaya, majority impikan kehidupan sebagai suri rumah. Boleh didik anak sendiri. Boleh masak. Boleh beribadat yg ber quality. Reality nya, tidak semua jadi seperti itu setelah menjadi suri rumah 😭
.
Client hari ini sudah 13 tahun menjadi suri rumah. Beliau impikan connection dengan Allah yang sustain. Bukan kejap ada. Kejap tiada.
.
Apabila melihat personal coaching form, saya menyatakan bahawa..
.
“Alhamdulillah puan banyak belajar bab agama. Network agama pun banyak MasyaAllah. Itu amat bagus dan diteruskan. Bila kita mahu connection yg sustain, cuba kita lihat life kita banyak diperuntukkan utk apa. Kerana Allah memberi CUKUP KEPADA Setiap orang. (praktikal surah azzumar). Kalau tidak cukup, ada kezaliman di situ.
.
Apabila diperhatikan, kehidupan beliau standard sebagai suri rumah. Sangat rutin. Maka, mahu lebih connection untuk apa? PUAN LOST DENGAN DIRECTION HIDUP Sebenarnya ni.
.
Biji mata beliau bersinar dan wajah beliau berseri bila saya explain direction hidup beliau. Oh pasti lah ikut apa yg beliau mahu. Ni kan life beliau. Mahu pergi haji, punyai pendapatan sendiri, mahu ajar orang Alquran, mahu ikut cakap suami yg x izinkan bekerja, mahu didik anak…
.
Just tell me everything inside the coaching form. In shaa Allah saya akan cuba berikan action plan. Dengan izin Allah.
.
Saya katakan…
Bila puan tidak bersedekah, hanya disebabkan tiada sumber pendapatan.. Di situ lah punca masalah sebenar…sedekah bukan dlm bentuk kewangan sahaja. Dan penerima bukan sekadar masjid, maahad tahfiz, homeless shaja.
.
Tak banyak.. Cuma 4 pages action plan. In shaa Allah lepas balik haji saya akan follow up..
..
Saya mahu bantu lebih ramai suri rumah. Anda adalah asset negara. Anda adalah asset islam. Siapa yg bakal mendidik pemimpin islam seperti sultan Muhammad al Fateh. Harus dari sekarang di train Huma Hatun versi Malaysia (ibu sultan Muhammad al Fateh)
.
Kebanyakan huma hatun Malaysia terperangkap dengan masalah kewangan dan lost direction. Jemputlah ke seminar auditlife Supermommy esok di Gombak 10 ogos 2018.

HusnaHaron

Leave a Reply