Skip to main content

SIBUK ATAU DISIBUKKAN

SIBUK ATAU DISIBUKKAN
(program tajaan percuma)
.
Pertanyaan ini sering saya tanyakan kepada peserta seminar yang sering menyatakan “SAYA TAK CUKUP MASA”. Sedangkan setiap orang dikurniakan 24 jam SAMA rata. Perbezaannya, untuk orang yang selalu berada dalam keadaan TENANG, 24 jam nya bergerak dengan sangat perlahan.. dan orang yang disibukkan, 24 jam nya bergerak dengan sangat laju.
.
Usah dinafikan statement ini. Kerana saya teramat pasti anda pernah alami kedua duanya. Bagaimana untuk tenang bila tengah sibuk? Di sini lah kita perlu melihat apakah kita sibuk yang produktif hingga ketenangan dicapai. ATAU kita disibukkan hingga lari focus minda.
.
Apa yang terjadi di dalam kehidupan kita sehari hari sebenarnya mencerminkan keadaan hati kita. Apa khabar connection kita dengan Allah. Kerana tatkala hati sedang kotor, hati jadi tak tenang. Tak tenang itu sebabkan fikiran berfikir macam macam. Melompat lompat. Maka, berlakulah babak kehidupan TAK FOKUS. Impaknya, ketika bekerja teringat kat anak, terfikir pasal wang. Bila sampai rumah di depan anak yang dirindui, teringat pasal kerja. Malahan, ketika solat teringat 239 perkara. Yang solat hanyalah fizikal. Bagus daripada tak solat langsung. Namun, harus diingatkan fizikal bakal ditinggalkan. Roh yang bakal menemui Tuhan.
.
Drama kelam kabut teramat kurang terjadi kepada pemilik hati yang tenang. Untuk ini, kita harus tahu bahawa hati yang tenang melibatkan 3 aspek utama.

– Secara fizikal
– Secara Emosi
– Secara Spiritual

Dengan mengingati Allah hati pasti tenang Surah Ar-Ra’d 13: 28. Dan ternyata, ingat Allah itu bukan sekadar Fizikal Mulut yang berzikir semata. Ia harus disertai dengan hati yang bersih.

Dengan hati yang bersih barulah ia akan reflect kepada kehidupan yang jauh dipermudahkan. Bukan isu masalah banyak atau sikit. Tetapi bagaimana masalah diselesaikan dengan mudah kerana hati yang tenang, mudah aware dengan segala pertolongan Allah yang Maha Abundance melimpah ruah.
.
Bagaimana untuk sihatkan hati? Surah Yunus 10:57 sudah dijelaskan
.
“Wahai umat manusia! Sesungguhnya telah datang kepada kamu Al-Quran yang menjadi nasihat pengajaran dari Tuhan kamu, dan yang menjadi penawar bagi penyakit-penyakit batin yang ada di dalam dada kamu, dan juga menjadi hidayah petunjuk untuk keselamatan, serta membawa rahmat bagi orang-orang yang beriman”
.
Untuk itu, kita haruslah masuk ke dalam sistem alam sunnatullah. Allah yang ciptakan Manusia, alam semesta, masa, impian dan segalanya.
.
Alquran memberitahu kita bagaimana untuk hidup di dalam sistem alam ini. sehingga kehidupan begitu harmoni. oleh itu, ia MEMERLUKAN KITA UNTUK AUDIT LIFE KITA. apakah kehidupan kita selari dengan alam dan lalui effortless life atau menongkah arus dan begitu struggle dengan life.
.
ia bermula dengan bagaimana kita meletakkan impian hidup kita, kewangan kita dan pengurusan masa,keluarga, kerja. dan bagaimana kita MAHUKAN ALLAH DALAM SETIAP SAAT KEHIDUPAN KITA…
.
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
1) Untuk ini saya ingin menaja 10 orang terima Quran Terjemahan Perkata Mu’jam, moga moga Allah bantu kita untuk mencintaiNya.

2) Bukan sekadar itu, ini saya juga ingin menaja 100 orang ke seminar audit life. Tiket yang berharga RM150/tiket ini saya berikan percuma kepada YANG SERIUS mahu. Pada 4 julai 2018 9pagi – 5 ptg di Gombak. Apa yang dipelajari? Details di sini https://www.formulamasa.com/auditlife/
.
SILA TERUS KE WEBSITE UTK JOIN YA. TAK PERLU JOIN CONTEST PUN TAK PE UNTUK AUDIT LIFE NI
.
3) Malahan, yang bertambah serius mahu, akan saya kongsikan selama 3 hari pada 14-16 july 2018 di mana saya bantu untuk re design hidup, kewangan, pengurusan masa mengikut apa yang anda impikan. PROGRAM TRANSFORMASI ALQURAN TERBANYAK FORMULA MASA DI SINI https://www.formulamasa.com/fulltr/

4) Yang extreme serius kerana impian “GOLDEN DREAMS” yang teramat penting untuk dicapai, saya bantu pantau hidup anda dari aspek MASA menggunakan alquran. Selama sebulan saya akan pantau. Ia Bernilai RM5,999 dan saya berikan percuma juga. Tunjukkan kepada saya bahawa anda lah yang layak. Saya hanya bantu dari segi MASA dan alquran. TINDAKAN 100% anda dan pemakbul doa 100% Allah. In shaa Allah.
.
5) Sesiapa sahaja yang sertai Contest ini, akan saya berikan ebook “Ajari untuk dicintai Alquran” PERCUMA juga!
.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️.

Sungguh banyak tawaran yang saya berikan. Bagaimana untuk dapatkan?
.
1- Like love post ini
2- Share kan di wall anda dengan menyatakan SEBAB “Saya mahukan tawaran ini kerana …” (type lah dengan penuh meyakinkan seumpama anda teramat ingin”
.
(sila lihat photo ke 4 untuk contoh)
.
3- Screenshot sharing anda dan letakkan di ruangan komen BERSERTA EMAIL ANDA (untuk pemberian link ke ebook ajari untuk dicintai”
.
💗💗💗💗💗💗
Bagaimana pemilihan akan dilakukan?
1- Screenshot di ruangan komen yang paling banyak like
2- Sebab yang paling bersungguh mahu
3- Usaha berkali kali
.
❤️❤️❤️❤️❤️
Setiap hari saya akan umumkan 1 pemenang 😘😘😘 hingga cukup 500 komen dan/atau 7hari.. hadiah grand premium personal coaching akan saya umumkan! Jomkita!

HusnaHaron

Leave a Reply