Tiada Perasaan Membaca Al-Quran? Tertanya-tanya Kenapa Orang Lain Begitu Jatuh Cinta Pada Allah Melalui Al-Quran?

 

Pelajar Teori & Praktikal bagaimana persiapan yang harus dilakukan sebelum membaca Al-Quran

 

Praktikal Jantung Hati & Praktikal Fizikal

 

Jemput Kami? PERCUMA Sahaja ! Nota Disediakan secara PERCUMA, Transport juga PERCUMA.

1
1

Apakah anda alami masalah yang biasa dihadapi oleh umat islam seperti perkara berikut: 

Baca al-Quran tapi tiada perasaan

Sukar untuk consistent baca al-Quran hari-hari

Asyik tidak sempat membaca al-Quran

Rasa bersalah kerana tidak membaca al-Quran

Tak nampak sebab kenapa perlu baca al-Quran

Sukar menyakini dengan hati tentang kepentingan membaca al-Quran

APA YANG AKAN DIPELAJARI?

Teori dan Praktikal yang bagaimanakah boleh menaikkan perasaan untuk membaca Al-Quran?
Apakah teori dan praktikal yang harus dilakukan sebelum membaca Al-Quran agar rasa “connect”.
Praktikal di dalam kelas bagaimana untuk ketahui apakah kaitan antara Al-Quran, roh kita dan Allah.

CUBA TONTON VIDEO INI 

TESTIMONI PESERTA

Putri Elly, Financial Forensic

Saya seorang penghafaz alquran, menghafal tanpa menikmati isi alquran. Ramai orang boleh menghafal, namun tidak ramai yang menghafal dengan roh.

» see more

Alhamdulillah dengan “Talk to Allah” ini saya lebih faham teknik membaca dan menghafal dengan mudah. Selalu mulakan dengan “Ask Allah” dan cuci jantung hati dengan “Istighfar”

» less

Halijah, Businesswoman

Tak nampak exit masalah depan mata dengan terapi Alhamdulillah dan Istighfar, lebih malang lagi rasa tak connected dengan al-Quran bila baca, tak suka marathon habis baca tapi tak nampak solusi dalam hidup.

» see more

Word “aku sedang diuji vs “aku sedang di upgrade yakin” membawa minda saya jangan fokus rantaian-rantaian masalah. Channelkan ke “Talk to Allah” – fasa selepasa itu hasilnya YAKIN.

» less

Azlina, Businesswoman

Saya membaca Quran tanpa memahami makna. Tiada connection dengan Al-Quran. Dalam diri ini diserabuti pelbagai masalah kerana tidak tahu niat/tujuan utama membaca Quran.

» see more

Kaedah/method penyucian jantung hati sangat berkesan untuk memahami Al-Quran dengan lebih mendalam. Quran talk amat perlu untuk semua orang kerana melaluinya kita belajar mengenal Allah dan mengenal diri sendiri.

» less

Fatimah, Accoountant

Saya tidak mahir dengan tajwid, saya menggunakan alasan ini untuk elak baca quran selalu sebab takut dosa tak baca dengan betul. Saya baca quran tanpa memahami maksudnya dan tidak masuk dalam hati.

» see more

Namun selepas menyertai seminar ini saya perlu ketepikan apa sahaja alasan untuk tidak baca quran sebab ini cara untuk dekatkan diri dengan Allah. Bila kita dekat dengan Allah. kita berbicara dengan Allah dan Allah adalah solusi kepada semua masalah kita

» less

KENALI SPEAKER 

Career by Passion : Coach & Founder FormulaMasa.com
Career by Profession : Chartered Accountant, Ex-Lecturer, ex-Auditor

Nama Husna Haron sentiasa meniti dibibir golongan orang yang sentiasa sibuk. Beliau telah membantu ribuan orang yang sibuk terutamanya di kalangan wanita yang bekerjaya. Mempunyai kehidupan peribadi sangat mengujakan, membuatkan ramai orang tertanya-tanya, “bagaimana beliau berjaya mengurus kehidupannya yang menjurus kepada kehidupan yang seimbang”Dengan berbekalkan tagline yang sudah sinonim dengan beliau “Kejarlah impian anda dan dapatkan kehidupan yang seimbang dengan FormulaMasa.com” membuatkan seminar beliau terkenal di seluruh Malaysia dalam masa kurang daripada setahun.Peningkatan penjenamaan persendirian yang telah ditonjolkan oleh beliau telah membuatkan beliau terkenal di kalangan pelbagai badan korporat yang menjemput beliau untuk melakukan transformasi ke atas pekerja mereka. Contoh syarikat Petronas, Shell, MARA, ESQ, Politeknik, SUK, UMT, KESEDAR

» see more

dan banyak lagi. Beliau juga pernah dijemput ke TV Alhijrah dan artikel mengenai beliau pernah ditulis di dalam Utusan Malaysia and Harian Metro.Yang paling utama, lantaran penjenamaan persendirian dan keberkesanan modul FormulaMasa.com membuatkan nama beliau terkenal sehingga ke Indonesia. Untuk membantu lebih ramai orang, beliau telah muncul dengan modul melalui E-learning dan telah berkongsi modul tersebut ke seluruh negara meliputi Arab Saudi, Brunei, Singapura, Dubai dan Jepun.Beliau mampu mengembara merata tempat setiap minggu. Mempunyai syarikat yang stabil, sentiasa bersenam dengan kerap yang paling penting beliau sendiri yang mengajar anak-anak beliau Al-Quran setiap hari. Beliau mengatur kehidupan beliau, kewangan dan masa menigkut cara beliau tersendiri. Itulah yang beliau vuba kongsikan bersama ribuan orang.

» less

BAYARAN ? PERCUMA 

Bagi memastikan hanya yang komited menyertai program ini, bayaran komitmen bernilai RM10 akan dikenakan. Ia 100% refundable setelah habis program. Sekiranya anda mahu kami sediakan makanan (pagi dan tengahari) duit ini akan diakadkan untuk tujuan itu.