Skip to main content

QURAN TALK..BAGAIMANA BACA ALQURAN HINGGA BERGETAR HATI?

By April 12, 2018July 13th, 2018Blog, S - Spiritual

QURAN TALK..BAGAIMANA BACA ALQURAN HINGGA BERGETAR HATI?
.
Saya kongsikan sesuatu yang simple. Yang anda sudah dengar mungkin untuk kali yang ke 1290.
1) syukur
2) istighfar
3) praktikal doa
4) baca Quran dgn hati.
.
Kan? Dah biasa dengar…. Cuma bezanya adalah saya ketengahkan praktikal. Buat sampai jadi..kita usaha aja. Tapi Allah yang bagi semuanya… apabila baca hingga menggetarkan hati… Ia melibatkan explanation agak panjang. Sebab tak nampak kalau tunjuk!
.
Alquran ni sebenarnya “berat”.. Berat yang menenangkan jiwa.. Allahuakbar..
.
Sebab tu.. Kalau nak jemput saya.. Jangan jemput 1 jam atau 2 jam.. Durasi itu tidak cukup. Saya perlukan 4 jam.
.
I told u it is free. Saya bagi nota juga free. Transport juga free. Tapi any jemputan lagi? Maaf, Dah penuh sampai April.. May tinggal few dates je lagi.
.
Bulan Ramadan? Saya plan nak bercuti sebulan in shaa Allah. Tapi tak tahu lah saya mampu ke tidak untuk TIDAK BERCAKAP PASAL ALQURAN selama sebulan. Ermmmm…
.
Saya ok je kalau nak bercakap berdiri walaupun berpuasa. (lagi energetic in shaa Allah ).. Kalau saya open date bulan Ramadan.. Pasti ada ramai yang mahu juga kan. Ramadan, makanannya adalah Alquran. Bukan bazaar.
.
Astaghfirullahalazim
Astaghfirullahalazim
Astaghfirullahalazim
.

Terima kasih di atas kepercayaan anda… Menerima sumbangan ilmu daripada saya..

HusnaHaron

Leave a Reply