Skip to main content

Orang lain buat matematik dapat 98% aku jealous. Aku kena usaha lagi.

Orang lain buat matematik dapat 98% aku jealous. Aku kena usaha lagi.
.
Orang lain exercise hingga dapat body idaman, aku jealous. Aku kena usaha lagi.
.
Orang lain buat side income dapat rm50, 000.aku jealous. Aku kena usaha lagi.
.
Orang lain didik anak dari bodoh jadi bijak. Anak aku otak bergeliga ligat. Tapi tak dapat perhatian dari aku. Aku jealous. Aku kena usaha lagi.
.
Orang lain bercinta kow kow dengan Allah melalui Alquran. Aku jealous. Dan aku kekal jealous. Aku usaha. Tapi kenapa aku masih tiada perasaan dengan Alquran? Mungkin hidayah belum sampai pada aku…mana bab usaha lagi kow kow tu?
.
πŸ€”πŸ€”πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Kesilapan besar bila kita membaca Alquran adalah di sini. Kita silap meletakkan Allah itu pilih kasih. Tidak my dear.. . Allah itu MAHA ADIL. the moment kita nak, lebih pantas Allah makbulkan.
.
Kenapa jadi mcm tu ya? Kerana kita meletakkan Alquran sebagai pembacaan buku biasa. NO MY DEAR LOVELY FRIENDS… Alquran adalah kata kata Allah yang disampaikan kepada kita MELALUI PERANTARA JANTUNG HATI. IA PERLU SETIAP MASA DICUCI DAN DIAUDIT CUCI.. Hanya orang yang dibersihkan yang akan membaca Alquran (surah alwaqiah).
.
Dan syarat utama membaca Alquran bukan hanya berwuduk untuk fizikal. Symbolik wuduk itu adalah untuk membersih kotoran yang dilakukan oleh fizikal. Yang sebabkan hati kotor.. (tadabbur surah taha)
.
Lainlah kalau Allah memilih kita utk di Upgrade hati walaupun hati kotor. Contoh macam saidina umar. Yang amat terkenal dengan garang bengis. Hanya disebabkan membaca sepotong ayat Alquran. Terus mahu masuk islam.
.
Kita sudah islam. Sudah membaca Alquran. Se serius mana kita mahukan Allah?
.
Padanlah….
.
But it is ok… Saya faham situasi ini.. Sebab tak tahu apa yang bestnya Alquran. Sebab tu hari hari saya post di Facebook. Semuanya pasal Alquran. And i never feel tired posting it. Never.
.
Kerana tanggungjawab orang yang tahu untuk menyampaikan. Walaupun masih jahil. TERIMA KASIH SUDI BACA SEMUA POST SAYA ❀️❀️❀️
.
Ini adalah beef bone broth. Air rebusan tulang lembu dan sayur sayuran. Direbus selama 48 jam dalam slow cooker. Ya 2 hari. Yang diambil hanyalah air nya sahaja. Minum waktu pagi/malam. Dan saya gemar hirup sup ini sahaja. Tanpa makanan lain dah. Ia teramat melajukan otak. Untuk faham Alquran. Provided kita selalu jaga makan, tidur, cuci hati dan kosongkan ilmu, tunduk kepada Allah purely.
.
I will do anything…
.
Would u?
.
Jomlah sama sama masuk dam dunia Alquran… Jomkita! Fizikal memang main peranan.
.
Oh ini extra effort saya je. Terbukti secara sains. Bukan sunnah pun.. Saya lakukan ni sebenarnya untuk kurus πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tapi side effects pada Alquran MasyaAllah super wow!
.
#HusnaHaron
#FormulaMasa.com
#QuranicLifestyle

Sekiranya post ini bermanfaat.. Ya diizinkan untuk share 😊😊

HusnaHaron

Leave a Reply