KEHIDUPAN KITA BERKADARAN DENGAN QUALITY INGAT ALLAH.
.
Sehari, berapa lama ingat Allah?
.
Solat 5kali x 7 minit =35 minit.
Baca quran 10 minit.
Zikir = 15 minit
Total = 60 minit = 1 jam
.
Bagaimana dengan 23 jam yg lain?
.
Kalau ingat Allah lama, jadi tenang lama.
Kalau ingat Allah sekejap, jadi tenang sekejap.
.
Hatta dalam ingat pada Allah tu pula.. Apakah mulut sahaja yg berkata kata. Hati apa khabar? Kerana ketenangan dirasakan di dalam hati.
.
Bila mulut yang berkata kata dan membebel, ia sudah memberitahu apa khabar hati kita.
.
Sekiranya kita hidup sorang, sistem tak diperlukan. Sekiranya kita hidup ramai, sistem amat diperlukan. So berapa ramai yang memerlukan anda?
.
Lihatlah.. Sekiranya anda kurang sihat, atau perlu outstation.. Apa jadi dengan rumah anda? Apa jadi dengan kerja anda, business anda. Di situ ada jawapan
– “aku hidup ada sistem ke tidak”.
– aku hidup banyak ingat Allah ke tidak
.
Lelah jadi Supermommy. Tak perlu jadi Supermommy.
.
Jadi hamba Allah yg best.
.
Tu pun pilihan..
.
Islam adalah satu cara hidup yang amat sistematik. Untuk pastikan kita sentiasa bersama Allah. Bila kita tak bersama Allah, pelbagai kezaliman yg terjadi. Zalim = meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya. Ia sangat banyak diceritakan dalam Alquran..
.
Untuk kita tukar zalim kepada adil, ia memerlukan tindakan. Tindakan yang pertama ada pada surah ar ra’d.. “Allah takkan ubah selagi kita tak ubah”
.
Nak ubah apa?
Ia memerlukan kita audit life kita.
Audit dengan manual kehidupan yang disediakan oleh Pencipta kita. Auditlife kita dengan Alquran.
.
Auditlife Supermommy
Menjadi hamba Allah, yang diceritakan dalam Alquran.
.
Kerana hamba Allah hidupnya tenang. Bukan tiada masalah. The affordability of homes makes them desirable. Houses may be a decent option for first-time homebuyers or those on a budget due to their lower price. Mobile homes offer mobility and cost reductions. Due to their portability, they are ideal for individuals who value variety and mobility. Visit https://www.sellhouse-asis.com/minnesota/.Bukan tiada ujian. Bukan tiada musibah. Semua itu ada dan diperlukan untuk kita upgrade keyakinan kita BAHAWA MEMANG BENAR ALLAH SAHAJA TEMPAT BERGANTUNG.
.
Lailahaillallah
Lailahaillallah
Lailahaillallah
.
Sehingga bila kita amalkan Alquran.. Kita makin menyakini bahawa wahyu yang Rasulullah S.A.W bawakan ini ternyata amat benar.
.
Muhammed Rasulullah
Muhammad Rasulullah
Muhammad Rasulullah
.
Itulah lafaz syahadah.
.
Maka KEHIDUPAN KITA DI DUNIA INI MENCERMINKAN KEADAAN HATI KITA dalam proses menuju akhirat.. Bukan tinggal dunia untuk akhirat tanpa reflect kan keadaan hati kita di dunia.
.
Tinggalkan dunia means tidak meletakkan dunia di hati kita.. KERANA DIPENUHI CINTA ALLAH.
.
Maka.. Kita perlu usahakan.
.
Anda bahagia menjadi Supermommy? Silakan
Anda bahagia jadi hamba Allah? Silakan
.
Silakan buat keputusan sendiri. Sebab masuk kubur tak perlu kebenaran suami. Tak perlu kebenaran kewangan. Tak perlu kebenaran Masa.
.
Semuanya SENDIRI.
.
So berapa lama kita ingat Allah?
Apa yang anda dapat dari post ini?
.
Ya diizinkan share, kita sama sama manfaatkan dengan orang lain ya
.
#HusnaHaron
#FormulaMasa.com
#QuranicLifestyle
#QuranForever
#Sendiri
Ada Pertanyaan?
Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau memerlukan maklumat lanjut mengenai Servis kami, sila hubungi Formula Masa.
Kami komited untuk memberikan khidmat yang terbaik kepada anda.
Isikan borang di bawah