Skip to main content

KEDAMAIAN AL QURAN

By October 12, 2018Blog, S - Spiritual

Kedamaian Alquran…
.
Ikut diri sendiri, saya tidak mampu menolak review quran injection ke dalam hati peserta. Ya, memang itulah sepatutnya dirasai bila mana kita membaca Alquran. Saya TUMPANG meraikan keseronokannya itu.. Ia seolah olah KPI achieved. Panah tepat kena pada sasaran.
.
DALAM MASA YG SAMA… cepat cepat saya baca surah an nasr 110;1-3 berulang kali hingga hilang segala perasaan excited itu..
.
Sebab itu saya teramat jarang upload testimoni di Facebook. Sebab ia menimbulkan riak di hati saya. Sedangkan SEGALANYA BERLAKU PURELY dengan izin Allah atas usaha peserta itu sendiri..
.
Allahuakbar
Allahuakbar
Allahuakbar
.
Staff saya tengah upload ribuan testimoni di website kami. Yes ribuan. Ia bukan untuk saya. Ia bukan untuk FormulaMasa.com. Ia adalah untuk meyakinkan orang islam sendiri BAHAWA ALQURAN ITU MEMANG BENAR BENAR MUKJIZAT. MEMANG BENAR BENAR PETUNJUK.
.
Diri kita sendiri yang perlu di Upgrade Yakin. Kepada Allah yang sudah memang Berkuasa itu.
.
Ayuh…. Alquran bukan hanya utk dibaca. Ayuh kita explore dan rasai perubahan hidup. Hingga tak mahu lekang dengan Allah dan kata katanya Alquran.
.
“Ketika Nabi Muhammad S.A.W berdakwah, penduduk musyrikin ketika itu sudah pun menyembah tuhan yang bernama Allah. lantaran itu, apabila Nabi Muhammad S.A.W menyeru utk sembah Allah… Mereka tertanya tanya Tuhan yang Mana ni? Tak sama ke dengan Allah yang kita sembah ni? Tadabbur surah al hujurat by an ustaz”
.
Nama nya sama. Namun, Kebergantungan di dalam hati.. Apakah sama??? Jauh langit ke1000 dan bumi bezanya.
.
Jomkita!
.
P/s kepada peserta seminar.. Kami menerima dengan Hati Yang Terbuka segala feedback quran anda! Pastilah kami gembira! Ya.. Keep on sending to us your quran transformation stories!
.
❤️❤️❤️❤️❤️
Jomkita! Sama sama hidup dalam Alquran dan bercinta dengan Allah..
.
#HusnaHaron
#FormulaMasa.com
#QuranicLifestyle

Sekiranya post ini bermanfaat.. Ya diizinkan untuk share 😊😊

HusnaHaron

Leave a Reply