Category

M – Me Time

Tenang…. Mendamaikan… Rilexing… Peace of mind….happiness..

By Blog, M - Me TimeNo Comments

Tenang…. Mendamaikan… Rilexing… Peace of mind….happiness.. . Dalam Alquran, 54kali disebutkan tentang sungai.. Pasti ia adalah Perumpamaan untuk menunjukkan betapa tenangnya berada di dalam syurga akhirat nanti.. Diberikan kepada mereka yg mendapat rahmat Allah..Siapa yg mendapat rahmat Allah? . “Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh, Kami akan masukkan mereka…

Read More

GOLF SIMULATOR

By Blog, M - Me TimeNo Comments

GOLF SIMULATOR . I was visiting my parenting guru.. And they were having golf simulation class.. So tempting, I tried myself.. Ffuhhhhh, not easy.. But truly entertaining! Boleh khusyuk kow kow.. . The 11 year old Darwisya taught me how to hold the golf stick..and the 9 year old Darwish…

Read More

Cantikkan Matahari Ni…

By Blog, M - Me TimeNo Comments

Cantikkan Matahari Ni… . Subhanallah..Matahari diceritakan sebanyak 43x dalam alquran. Allah juga bersumpah di dalam surah AsySyams.. Ammar bertanya, kenapa ketika maghrib.. Warna nya bertukar merah? Fikirannya teringat kepada Rancangan National Geographic.. The known Universe…soalan ammar tidak saya jawab kerana tiba tiba beliau ter recall jawapannya.. Namun, ia membuatkan saya…

Read More

Rasa mudah…

By Blog, M - Me TimeNo Comments

Rasa mudah… sebab melalui Alquran, Allah setiap masa bantu menyelesaikan, menghiburkan, ‘menampar’.. Peringatkan.. Belajar Alquran itu berterusan. Silibus yg tidak akan habis. Maka, tidak kiralah pada stage mana kita sekarang.. Hatta tak pandai baca AlQuran pun… Just take our Quran. Everything starts with baby movements. . Pasal tak pandai lah…

Read More

SALE! BERLUMBA LUMBA NAK BELI

By Blog, M - Me TimeNo Comments

Orang berlumba kerana boleh dapatkan VALUE yg tinggi dengan usaha bayaran yg diskaun, yg minimum.. Hasilnya adalah kepuasan. . Ramadan juga sama… Utk dapatkan VALUE PAHALA yang tinggi yg dilipat ganda dengan usaha yg minimum. Mahu value yg lebih tinggi.. Gandakan usaha… NAMUN BUKAN KIRAAN MATEMATIK..  . value yg kita…

Read More

TERTINGGAL, TAPI….

By Blog, M - Me TimeNo Comments

Surprisingly… Dah sampai KLIA, baru perasan saya tak bawa handbag. So tiada wallet.. Tiada make up.. Mcm mana ya duit tiada.. Yg ada hanyalah smartphone dan alquran. Sedangkan, pergi KLIA hari ni ada 4 tujuan…. . Ada Allah, ADA SEGALANYA. Quran???  . Lantas dibacakan surah al ikhlas dengan yakin. Tak…

Read More