was successfully added to your cart.

Category

M – Me Time

DERMA DARAH…

By | Blog, M - Me Time, S - Spiritual | No Comments

DERMA DARAH… . Derma dan sedekah.. Apa sahaja yg kita ada.. Tak semestinya duit… Dan tips bonus.. Ikut Alquran, kalau mahu sedekah, berikan dari yang terbaik… . Maka, ketika derma darah ini… Saya baca ayat Alquran. Ulang hafazan.. Agar darah yg didermakan ada nilai yg lebih tinggi… Ketika membaca Alquran…

Read More

Main buih berwarna.. .

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Main buih berwarna.. . Tengok dalam video Facebook mcm mudah and straight forward. Bila buat, warna tak keluar. Buih tak menjadi. Mulalah scientists kecil ammar dan allana ber experiment. . Kalau tambah sabun.. Jadi tak. Kalau mix warna jadi tak? Kalau tiup perlahan jadi tak? . Resipi lengkap sebenarnya ada….

Read More

TER Heavy dinner

By | Blog, M - Me Time | No Comments

TER Heavy dinner . Bermula esok, 4 hari tiada air. Maka, saya masak marathon untuk 4 hari. Bekukan. Bila dah nampak lauk pauk yang menyelerakan, terus family ngappppp makan terus..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Yg special hari ni adalah Udang Masak Lemak Labu. Terliur dengan video masakan kak Masriza Aziron Mansor. Baru saya…

Read More

Kemaruk Camping..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Kemaruk Camping.. . Habis seminar hari ni… Pasang khemah.. Pasang meja lipat.. Camping kat taman permainan. Jarak dengan rumah? 7 meter πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . But the feeling is the same.. Macam kat hutan.. Close to the nature… . Baca Quran time ni.. Berbeza… Solat di atas tanah berlapik kan sejadah.. Berbeza…..

Read More

ULAM RAJA..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

ULAM RAJA.. . – Smartphone, paling lama 5 tahun kan usianya.. – kereta, lebih kurang 10 tahun kalau pandai jaga maintenance – lalat, 2 minggu je cycle hidup – kita? Ikut negara.. Ikut pemakanan.. Ikut lifestyle. Average Malaysian 60 tahun, Jepun 80 tahun.. DAN MATI TERNYATA BEYOND OUR CONTROL. Sampai…

Read More

Dalam hutan.. Apa yg ada?

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Dalam hutan.. Apa yg ada? . Trip ni 5 in 1. Melatih bersyukur dalam kekurangan. Bersyukur di dalam ketiadaan segala nikmat seperti di rumah. For our kids. . Segalanya dijadikan berperingkat. Ini ayat Alquran. Maka, hingga kini kami masih belum lagi ke arah camping yg super basic..seperti panjat gunung zaman…

Read More

MeTime kat Sungai..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

MeTime kat Sungai.. Memang seronok! With a right system.. All working mothers deserve to have the personal me time..this is one of activities of my weekly MeTime.. Of course daily MeTime juga ada.. And that’s timerevamp! . Allah itu Maha Adil dan Maha Kun Fayakun.. I always believe, Allah boleh…

Read More