was successfully added to your cart.

Category

E – Exercise & Makan

Eh eh! Jadi!

By | Blog, E - Exercise & Makan, I - Ilmu | No Comments

Eh eh! Jadi! . Fahamkan perasaan bila cuba buat resipi baru.. Siap baca reviews. Sebab nak pastikan sekali masak terus jadi. Bila buka periuk aaaaahhhhhhhhh bau pun dah jadi! Bila ngappppp wahhhhhh MENJADI! rasa nak heboh sekampung! . Setiap hari saya explore 1 resipi baru. Begitu juga Alquran. 1 hari…

Read More

HOMEMADE KEROPOK LEKOR.

By | Blog, E - Exercise & Makan | No Comments

HOMEMADE KEROPOK LEKOR. . The kids said “ni lah keropok yang paling best!” πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Best sebab mereka yang usahakan sendiri. Buat guna kreativiti masing masing. Bentuk dinosaur lah, segi tiga lah, telur lah. Maka yang best tu adalah USAHA ITU. . Alquran juga melibatkan usaha. Usaha merungkai apakah keajaiban…

Read More

workout

By | Blog, E - Exercise & Makan | No Comments

Morning workout is always a booster. I have 2 sport shoes. 1 pair is for outdoor workout which is more premium.1 pair for indoor workout which is cheaper. This one is only RM29. But end up.. i choose INDOOR WORKOUT almost 100% this year. Hoho.. . I should swap the…

Read More

The night walk..

By | Blog, E - Exercise & Makan | No Comments

The night walk.. . Baru saya tahu, rupanya 3/4 hidupan di hutan keluar pada waktu malam. Kerana rantaian makanan mereka hidup pada waktu malam.. Sambil berjalan.. Nampak stick insects (sungguh besar!), leaves insect, katak, lipan, kala jengking, cicak besar… Dan surprisingly, ada juga ular sawa! Sedang menyelusuri laluan air di…

Read More

Berseminar sepanjang hari, burn 55% of my fat?? Subhanallah! Secara biology nya.. Fat is burn bila kita reach 60%-80% of maximum heart rate..

By | Blog, E - Exercise & Makan | No Comments

Berseminar sepanjang hari, burn 55% of my fat?? Subhanallah! Secara biology nya.. Fat is burn bila kita reach 60%-80% of maximum heart rate.. . However, I am amazed with this rating.. . Terkadang kita merasakan kita bajet bagus mcm dah banyak bersyukur.. Kalau masih lagi merungut, itu tandanya belum cukup…

Read More

TAUGEH, HUKUM ALAM.. VS MANUSIA

By | Blog, E - Exercise & Makan, S - Spiritual | No Comments

Menghasilkan taugeh yg cantik dan kembang ada caranya.. MIL Bagitahu cara efektif utk buat taugeh.. Pemilihan kacang, nisbah and jangkamasa rendaman hinggalah kepada kekerapan menyiram.. Baru MENJADI taugeh nya.. .Β  Manusia terdiri daripada unsur fizikal, emosi, akal dan roh.. Apabila kekerapan masa difokuskan kepada fizikal semata maka akan berlakulah keletihan,…

Read More