was successfully added to your cart.

Category

A – Anak & Suami

ARE WE READY? ARE WE DESERVE? ARE WE AWARE WE ARE LIVING TO RETURN TO ALLAH? .

By | A - Anak & Suami, Blog, I - Ilmu | No Comments

3 tahun lepas.. Direction hidup saya masih lagi untuk kepentingan diri sendiri. Tiada salah. Cuma sampai satu ketika saya berfikir. Ketika membaca surah maryam. Nabi Zakaria A.S yang sudah tua, isteri pun mandul masih berdoa upgrade yakin untuk dikurniakan anak. SEBAB MAHU MENYAMBUNG PERJUANGAN SEBARKAN AGAMA ALLAH.. . Sama lah…

Read More

Apa bila alquran dibaca Dan Di match kan dgn life kita.. Kita mula nampak “SEGALANYA BERKAIT”

By | A - Anak & Suami, Blog, Kisah Inspirasi | No Comments

Apa bila alquran dibaca Dan Di match kan dgn life kita.. Kita mula nampak “SEGALANYA BERKAIT” . – kenapa kita jumpa orang tu.. – kenapa peristiwa itu terjadi.. – kenapa tersesat.. – kenapa tertonton rancangan hari tu – kenapa lewat.. – kenapa orang tu sakitkan hati.. – kenapa kita kahwin…

Read More

SOLAT DAN DOA

By | A - Anak & Suami, Blog, Didik Anak | No Comments

Sentiasa ajar anak untuk solat dan berdoa terutama solat tahajjud . Ajar nak untuk solat tahajjud kerana untuk mendapatkan cinta dan kasih sayang Allah bukan sekadar solat dan berdoa untuk dapakan sesuatu yang mereka mahu . Ammar ; mama, ammar nak sahibba boleh tak? . Mama : boleh! Nak apa…

Read More