All Posts By

HusnaHaron

Tip Quran 144 dalam Pesan Abah..

By BlogNo Comments

Sibuk mcm mana skali pun.. Jgn tinggal baca Quran.. ====== Dulu saya tak faham pesan Abah yg ni.. Yerlah.. Anak nya belajar sains Kat sekolah.. Selagi tak nampak logic nya.. Mcm Mana nak beramal. So I searched the science behind it.. . Memang benar! Ia melibatkan ketenangan.. Focus.. (dlm seminar…

Read More

Tip Quran 143

By BlogNo Comments

FormulaMasa ajar system masa QURAN maximise masa /panjangkan masa/berkat masa. Bila combine? Excellent.. In shaa Allah.. Tips? Sila baca dlm screenshot . Lagi 3 hari FormulaMasa elearning akan buka intake utk next batch. Set see first fb Saya kalau nak “GO for your dreams! Let us help for life balance”

Read More

Tip Quran 142 our mind has frequencies

By BlogNo Comments

Our mind has frequencies The alquran verses have frequencies The universe has frequencies The physics proof its existence When we relate the science with the Quran.. Then only we could understand why we need to live with Quran… Quran is PART of our life.. NOT separated as PAHALA source for…

Read More

Tip Quran 139

By BlogNo Comments

We can see how hardisk works We can see how a laptop works But very few of us can see how our mind works.. Our mind Boleh install “apps”.. Our mind Boleh delete memory.. Our mind Boleh connect dengan The Creator.. Dan boleh lebih mudah dapat apa yg kita mahukan…

Read More

Tips Quran 141

By BlogNo Comments

Loving it to see.. More and more people Reading the quran.. With terjemahan… Ilmu saya tak banyak.. Tapi yg tak banyak itulah yg dikongsi kan.. I feel like it’s my job to spread this.. PEOPLE NEED TO KNOW WHY QURAN IS IMPORTANT Perlu engage dengan Quran..

Read More

Tips Quran 138 carilah di hatimu

By BlogNo Comments

Hati penting umpama modem utk dapat Connection Internet. Hati utk connect dgn The Creator…. Pesanan Imam al-Ghazali : “Carilah hatimu di tiga tempat. Temui hatimu sewaktu bangun membaca al-Quran. Tetapi jika tidak kau temui, carilah hatimu ketika mengerjakan solat. Jika tidak kau temui juga, carilah hatimu ketika duduk tafakur mengingati…

Read More

Tip Quran 136 always be positive

By BlogNo Comments

Engkau jutawan! Engkau boleh! Segala impianmu dalam genggaman… Always be positive.. Vision board.. . Biasa dengar? It makes us ambitious and berkobar2 utk berusaha.. Dalam Alquran, Allah kata.. Utk tambah nikmat, perlu syukuri nikmat yg ada sekarang.. Say alhamdulillah dan nyatakan atas nikmat mana yg kita syukuri (addhuha).. . Doa…

Read More

Tips Quran 135 teramat indah

By BlogNo Comments

Rasulullah s.a.w selalu menyendiri dan berkhalwat di Gua Hira’. Dulu saya tidak faham kenapa… Tetapi selepas saya cuba Follow… MasyaAllah.. It is sooo amazing! Ia umpama MeTime.. Bersendiri.. Tanpa buat apa2..just think about Me and Him. Sooo sweet moments.. Zikir dirasakan nikmat bila kita boleh Park dunia di luar.. Baca…

Read More