was successfully added to your cart.

All Posts By

Husna Haron

SEDEKAH ILMU.. BANTU ORANG

By | Blog | No Comments

Especially bila sibuk.. U will feel kebahagiaan luar biasa.. The Happier you.. So many meetings since last week.. But when I received an email from a customer in Singapore.. Kebahagiaan luar biasa itu menjadi Berganda… Allah telah bantu beliau.. Dan beliau sendiri bertindak.. La haulawalaquwwataillabillah.. (pic 4) If u have…

Read More

FOCUS MANAGEMENT – MASA

By | Blog | No Comments

Sebenarnya.. Perkataan “pengurusan masa” boleh dibuang dan didelete. Coz it’s irrelevant.. Kenapa? MASA hadir bersama dengan Aktiviti. Dan aktiviti boleh dilaksanakan dengan FOKUS. Sibuk ada 2 jenis – sibuk but manageable we call it efficient – sibuk but kelam kabut, Overwhelm, rushing.. Itu adalah tidak bagus. Yg kita perlu improve…

Read More

REWARD : MATERIAL VS PAHALA

By | Blog | No Comments

rasa baru lagi belikan hadiah.. And now another Hadiah.. Because she’s so focused.. THIS IS THE DEAL WE MADE Mama : Allana dah ingat surah alQari’ah (kiamat)kan.. surah ni pasal hari akhirat.. Sape yg banyak pahala..masuk syurga, banyak dosa masuk neraka.. Kalau nak masuk syurga… Rajin baca Quran, solat, tolong…

Read More

Kisah Wallet.. Cerita my staff..

By | Blog | No Comments

Everytime seminar, banyak kisah berbeza yg diceritakan ikut Profile peserta. I did share in certain seminar.. Bagaimana nak dapat barang Free, pergi seminar ditaja, dapat unexpected gift.. Ya lahh.. Kalau harapkan monthly income yg limited, mmg banyak lah X dapat kan… Contoh.. Kalau nak pergi umrah. Kebiasaannya, org akan kumpul…

Read More

Kenapa alquran diturunkan

By | Blog | No Comments

1- Alquran petunjuk manusia 2- Bukti kebenaran alquran 3- Menjadi pembeza, (siapa yg berpegang kepada alquran, hidupnya berbeza) Al Baqarah : 185 ================= “MAKE time to learn” lebih efektif berbanding “tunggu bila ada masa” Skrg, to learn Ada banyak channels.. If we are unable to pergi ke masjid, ceramah yg…

Read More

PERNAH RASA DITEKAN? DI PUSH?

By | Blog | No Comments

It’s to unleash our true potential.. Sebab bila kita buat kerja yg sama saja setiap hari.. Kita tend to be in comfort zone.. The dangerous part of it Adalah, kita mula rasa selesa dan mula kurang keperluan utk bergantung kepada Allah.. Nauzubillah.. To make sure kebergantungan itu berterusan.. There are…

Read More

Oh ho! I am Speechless!

By | Blog | No Comments

SCENE 1 Ammar : Mama, dah berhari ammar demam.. bila Allah nk bg ammar sembuh? tak suka! tak best! Mama : best ape demam.. makan mama suap, mainan allana ambilkan, tidur abah teman.. ammar rilex je kan ammar : tapi dah 3 hari. ammar nak main bola, basikal…Allah tak syg…

Read More

bila mana kita kata kita Tiada Masa..

By | Blog | No Comments

“Ya Allah, please… i want to understand him in detail. penat utk guna otak ke 9..utk cuba memahami aku percaya aku wanita yg baik.. dan dia lelaki yang baik.. tunjukkanlah aku kebaikan, positif side of him, the true reasons why we are married.. the reasoning behind of everything that makes…

Read More

The VALUE of reading al-QURAN

By | Blog | No Comments

Kalau kita tahu dan rasai The VALUE of reading alquran.. We Will never leave it.. Apa kelebihan yg utama.. Umpama ber”WhatsApp” dgn The Creator Setiap situasi Personal kita (harapan, masalah, perlu nasihat etc) Allah reply exactly ikut apa yg kita fikir…. Siap dgn solution / action plan Get connected to…

Read More