was successfully added to your cart.

PERSONALITY BERTUKAR IKUT ACUAN ALQURAN.

PERSONALITY BERTUKAR IKUT ACUAN ALQURAN.
.
Ermm ada orang cuba baca personality saya. Warna merah lah, ideation lah, thinking Extrovert lah.
.
My answers? I am colourful πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ coz i decide based on quran. Quran has it all. And it changes my original personality.
.
Contoh..
Saya asalnya cakap lepas dan laser. But quran tampar balik menyebabkan tak berani dah nak laser.
.
Saya asalnya pendiam. Tapi sebab mahu sampaikan Alquran, saya jadi banyak cakap. Kalau bukan pasal Alquran, i prefer to listen.
.
Saya asalnya sangat calculative in spending and saving. Tapi Alquran encourage utk bersedekah.
.
Saya baru amalkan 7% ayat Alquran. Gebang je lebih. Banyak lagi yg perlu baiki..
.
Takkan tak perasan, post saya kebanyakannya menonjolkan perangai air mata paip dan negatif side of me. Kan?
.
And i don’t mind to share it. Sekiranya ia membawa anda kepada Allah. Dan sudah tentu saya juga.
.
I appreciate all the goods and the bads that Allah gives. Coz finally we start to realise everything is beautiful.
.
My original personality correlated with what i practice from the quran. So.. Don’t simply judge. Kalau nak judge juga.. Silakan if it makes u happier. I am happy to see u happier πŸ’πŸ’πŸ’

About HusnaHaron

Leave a Reply