HADIAH /WAKAF ALQURAN. WHAT’S NEXT?

HADIAH /WAKAF ALQURAN. WHAT’S NEXT?
.
Sekiranya mahu hadiahkan seseorang Alquran.. Sertakan sekali “apa yg best baca AlQuran tu”. Tanpa penerangan, Alquran itu kekal di atas rak. Berhabuk. Memiliki tidak cukup. Kita perlu bantu lagi. Jomkita!
.
Tak tahu bagaimana nak bantu.. The easiest cakap aja “follow Facebook HusnaHaron” atau sesiapa saja yang selalu sharing. Lihatlah apa keperluan penerima Alquran itu..
.
Struggle dgn parenting ke
Struggle dengan kewangan ke
Struggle dengan life ke..
.
Yang lebih bagus.. Hatta post Facebook itu pun diterangkan.. Supaya penerima itu NAMPAK BERMINAT.
.
memang kita berkobar kobar nak bagi orang Alquran. Tapi lebih utama untuk kita sampaikan message nya dahulu. Otherwise Alquran menjadi hadiah yang langsung tiada special nya.
.
Special nya Alquran terletak pada HATI YANG MAHU. Kerana yang mahu sudah di switch on kan hatinya. Ini usaha kita. Allah bagi ke tidak.. Itu kerja Allah. Namun pegang lah janji Allah.. Bila mana kita merangkak mahukan Allah, Allah “berlari” menuju kita.
.
I know people wants Alquran. Just that malu untuk menyatakan. Bila usia sudah dewasa. No worries. Come to me.. Saya amat faham. Kerana saya pernah “tidak suka” Alquran. Malahan Alquran pun tak nak saya. Hingga 6 tahun tak pegang Alquran. Dan 6 tahun itu hidup penuh air mata. Namun, saya hargai moment itu. Bila dapat Alquran, digenggam tak nak lekang.. Coz ada life comparison.
.
Asalkan ada MAHU.. In shaa Allah saya cuba bantu. Dan jangan risau.. Saya tidak minta untuk baca AlQuran di dalam seminar. Sebab seminar audit life Supermommy adalah tentang pengurusan masa dan aktiviti.
.
Alquran dimasukkan kerana impossible untuk dipisahkan. Kalau masih belum ada quran terjemahan.. Boleh dapatkan quran mu jam perkata yg macam saya ni. Contact details di ruangan comment. Jangan pm saya ya🙏
.
In shaa Allah akan terus di pos ke rumah anda.
.
Moga moga Allah izinkan, setelah beli dan hadir seminae.. Diusahakan untuk amal.. Alquran bakal menjadi best friend forever.. In shaa Allah.. Bukan sebab saya.. Sebab Allah yang Maha Penyayang yang amat setia yang membantu kita.
.
Ya diizinkan share, kita sama sama manfaatkan dengan orang lain ya
.
#HusnaHaron
#FormulaMasa.com
#QuranicLifestyle
#QuranForever
#Sendiri

HusnaHaron

About HusnaHaron

Leave a Reply