was successfully added to your cart.

APAKAH ANDA SURI RUMAH/WAHM/SAHM?
.
Berapa ramai suri rumah kat sini? Yg dulu belajar tinggi. Bekerja. Tapi sebab mahu fokus pada keluarga. Resign.Tapi kewangan pula yg errrrr…. .diri sendiri pula yang errrrr .. Masa? Errrrr badan? Errrrrrr
.
Errrrr tu apa? Suri rumah je faham.
.
Saya sedang train 3 orang suri rumah. Untuk keluar dari masalah errrrr ini. Menggunakan Alquran. Pantauan sebulan. 3 of them sekarang tengah kemaruk bercinta dengan Allah melalui Alquran. Alhamdulillah Allah izinkan. In shaa Allah mereka akan bantu lebih ramai orang utk keluar dari kepompong eerrrrrrr..mereka tetap suri rumah. Suri rumah bergaya bahagia. AhHa!
.
Wahai suri rumah…
.
Anda sebenarnya teramat special. Berapa juta wanita bekerjaya yang impikan kehidupan seperti anda. Dan anda special kerana boleh mendidik anak almost full time. Who knows our next sultan Muhammad alfateh versi malaysia adalah anak anda? Who knows our next penggerak islam adalah anak anda?
.
Sayang sekiranya anda trapped dengan errrrr lantas tak consistent didik anak. Yerlah suri rumah tanpa sistem akan buatkan si ibu bekerja setiap masa. Tiada cuti. Mode berkorban sentiasa. In shaa Allah, ada ganjaran dari Allah. Tapi Allah itu Maha Creative, ada Solusi untuk keluar dari Lifestyle mcm tu. I did it. And many others too.
.
Saya pernah jadi suri rumah dan lalui fasa errrrr. Dan lepas Alquran berikan formula utk keluar dari kepompong errrrr… MasyaAllah what a wonderful life! Benarlah Alquran sangat banyak barakah.
.
Namun, saya memilih utk jadi suri rumah pada hari tertentu sahaja everyweek. Kerana berseminar adalah passion saya. Passion menyampaikan Alquran. Walaupun dalam seminar saya kongsikan tajuk Quranic Time Management, tetap saya sampaikan Alquran. Impossible utk pisahkan Alquran daei kehidupan dunia. Usaha di dunia utk setiap masa bersama Allah, menentukan result Akhirat. Para rasul adalah contoh.
.
Ketika duduk di depan kaabah ini.. Saya berfikir bagaimana mahu bantu lebih ramai suri rumah.
.
Tiba tiba…
Seorang client personal coaching suri rumah, reply message. Ceritakan pelbagai stok terpendam proses transformasi beliau..
.
Bila personal coaching, ada certain isu saya akan explain kenapa jadi macam tu. Ayat Alquran mana yg perlu dipraktikkan dalam hidup. Apa kaitan isu itu dengan Aqidah client. Supaya client akan cepat cepat cuci hati. Dan automatically fast result in shaa Allah akan terjadi asbab usaha client dan Allah izinkan..
.
Ada isu yang saya detect saya TAKKAN cakap apa yg terjadi. tapi saya selitkan dalam action plan. Tak tahu lebih bagus untuk client.
.
Client yg saya screenshot di bawah adalah suri runah anak 5. Sudah 13 tahun jadi suri rumah. Duration itu, memberi input dan data kepada saya apa yang lacking dlm hidup beliau. Beliau seorang yg bagus. Taat beribadah. Sangat taat pada suami dan keluarga bahagia. Tiada isu besar. Ada errrrr je sikit yang membataskan Connection dengan Allah.
.
By the way..
Saya sedang survey ni. Kalau perlu saya akan buat seminar khas untuk suri rumah. Beautiful journey with Alquran
.
So… Pls join this survey. Coz saya mahu melihat sejauh mana suri rumah mahu transform with Alquran. In shaa Allah. Boleh share tag kawan suri rumah dan comment ya.
.
Boleh tolong komen
1)anak berapa
2)buat kerja apa kat rumah
3)background education/career dulu apa
4)pencinta Alquran?
5) lokasi anda.
.
Kalau ramai in shaa Allah saya buat seminar Auditlife Supermommy khas untuk suri rumah. Tapi kena usahakanlah ya datang ke tempat yg kami pilih.. 🙏
.
Ya diizinkan share
.
#HusnaHaron
#FormulaMasa.com
#QuranicLifestyle
#QuranForever

About HusnaHaron

Leave a Reply