was successfully added to your cart.

PERSONAL COACHING SPECIAL..

PERSONAL COACHING SPECIAL..
.
Beliau seorang muallaf. Datang kali kedua dalam masa 2 minggu ke Selangor dari SABAH.. Kata beliau banyak perubahan berlaku dari hari pertama Seminar Full Timerevamp, yang menyebabkan beliau mahu kan personal coaching. Semuanya berlaku kerana Izin Allah atas usaha determination beliau. MasyaAllah!
.
Isu beliau yg sama lebih kurang dgn orang lain adalah…
– Duit masuk banyak.. Keluar sangat banyak. End up tak cukup juga duit
– fikiran yang melompat lompat. Banyak fikir.
– banyak impian.. masa yang tak tahu nak fokus yg mana. Hingga kan masa terbazir begitu sahaja. Akhirnya menjalani kehidupan yg rutin.
.
Ada beberapa isu beliau yang lain very personal. Tidak boleh didedahkan..
.
Ketika sesi bermula.. Saya mohon izin untuk audit aqidah beliau. Tanpa kita sedari, hubungan kita dengan Allah tercermin di dalam kehidupan harian. Alquran is the best guidance.. Turun naik kehidupan SEMUANYA ADALAH HADIAH. Sekiranya kita setiap masa bersangka baik pada Allah.
.
Melihat coaching form, saya berikan action plan untuk 1 minggu, setelah achieve milestone pertama.. Boleh teruskan ke action plan utk 2 bulan.. Hingga setahun..
.
Dan kata beliau…
Oh puan! Sudah bertahun saya fikirkan solusi utk combo problems ni.. Bagaimana puan boleh selesaikan nampak semuanya dalam masa 1 jam, siap explain lagi?
.
Saya katakan….
Saya hanya meletakkan kisah puan di dalam rangka Alquran.. Alquran ada segala solusi. Sekiranya puan merasakan ia adalah solusi pada problems puan, semuanya adalah bantuan Allah. Saya bantu uncode sahaja.
.
=======
Kisah kita…(ya termasuk anda) ada Solusi nya dalam Alquran..Alquran adalah kata kata Allah. Allah yang menciptakan kita..Alquran akan mula BERINTERAKSI DENGAN KITA BILA KITA MULA MAHU BERINTERAKSI. ALQURAN ADALAH LIVING BOOK.
.
namun.. Bukan sekadar baca. Perlu faham. Perlu berguru. Perlu amal dan sebar. Hingga ingat pesan Allah. Jomkita!.

About HusnaHaron

Leave a Reply