was successfully added to your cart.

KATA KATA PENGHARGAAN KEPADA PARENTS

By October 21, 2018Blog, M - Me Time

KATA KATA PENGHARGAAN KEPADA PARENTS
#QuranForever Day 12
.
Birthday saya. Namun, perkara pertama yg saya lakukan adalah to wish my parents for this birthday. Ma dan abah yang patut diraikan. Namun, tak dapat call. So, saya hantarkan message panjang ini..
.
Kepada semua birthday wishes saya ucapkan jutaan terima kasih ❤️❤️❤️😘😘😘. Tahun ni saya terima wish paling banyak dalam hidup 😱😱😱 dari FB, whatsapp, depan2 cards, hadiah MasyaAllah! Thanx for the love! Moga Allah kurniakan kalian dan saya Abundance of Allah’s Love 💖💖. Maaf tak dpt nak reply satu2 sebab saya berseminar di sabah.
.
So… Inilah message yg saya berikan kepada parents. Praktikal dari Surah Lukman.. Moga kita boleh sama tukar budaya Birthday celebration kepada parent’s appreciation.
.
Luqman 31:14
.
“Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan)”

===============
ibu…abah.. 💗💗💗💗💗💗
terima kasih sebab lahirkan na ke dunia dengan kasih sayang
terima kasih sebab doakan na dalam setiap saat hidup na
terima kasih sebab didik na dengan ALQURAN
terima kasih sebab setiap masa ma dan abah selalu pesan untuk jaga solat

masyaAllah..merasai kasih sayang Allah dalam setiap nafas hidup adalah
the best gift dari seorang ibubapa tercinta kepada na…

ma abah..terima kasih sebab selalu ingatkan na tanpa kenal erti penat dan putus asa..
terima kasih sebab memilih jodoh terbaik untuk na iaitu ubai
terima kasih sebab ma abah diilhamkan Allah untuk didik na to be purely independent

terima kasih sebab izinkan na tinggal berjauhan dari ma dan abah
yes i do feel it tough, tapi ma dan abah dah bekalkan alquran
yes i do feel like crying, tapi ma dan abah dah bekalkan latihan berdoa pada Allah setiap masa
yes i do feel like giving up, tapi ma dan abah dah selalu pesan untuk selalu buat baik pada orang
yes i do feel like bergaduh dengan orang setiap masa, tapi ma dan abah selalu pesan untuk jaga hati, bersihkan hati

bila na rasa amazing kenapa hidup ma dan abah sangat banyak Allah tolong..
na doa tanya Allah kenapa my life is not like ma abah…jawapan ada dalam alquran
na doa tanya Allah lagi kenapa na dilahirkan kaya disambut oleh suami kaya..kenapa na asyik tak cukup duit..jawapan ada dalam alquran..

dan bila na respond dengan semua ayat alquran tu…
i feel the love of Allah..
ina jadi semakin xxxxx
semakin disayangi..
semakin dipermudahkan oleh Allah

ina minta maaf sebab degil tak mahu hafal alquran dulu masa sekolah
malahan tinggalkan alquran bertahun tahun..tapi na tahu ma abah tak berhenti doakan na

dan bila na ambil balik alquran ..
Allah benar benar tunjukkan kat na APAKAH SEBENARNYA ALQURAN
na rasa MasyaAllah.. Allah sangat baik
dan Allah sangat baik berikan parents terbaik seperti ma dan abah

walaupun na lambat terima alquran…
it is ok..na belum mati
terima kasih sebab tak berhenti dan tak putus asa doakan na

ya Allah…
ma dan abah adalah the beautiful gift that Allah give to me
ma dan abah tersangat sempurna
ya Allah..berikanlah Ma dan abah upgraded cinta Allah dan kurniakanlah ma abah syurga tertinggi

setiap kebaikan yang na lakukan SEMUANYA na niatkan untuk ma abah

thank you melahirkan na
happy birthday ina yg ke 36
happy birthday ma 65 dan abah 66

i love you fillah!
.
=========
so apakah tindakan anda untuk #QuranForever ini?
1- like love post ini
2- comment any of this

– Screenshot tadabbur surah lukman dan attach di ruangan comment
– Screenshot baca surah lukman
– ambil gambar anda dan parents anda
– call /message parents anda
– sedekah alfatihah dan doa yg diimpikan oleh semua parents

3- share post ini. Jomkita!

About HusnaHaron

Leave a Reply