was successfully added to your cart.

DATIN 4 MAID, 1 DRIVER, KAYA DATANG KERANA MASALAH MASA

DATIN 4 MAID, 1 DRIVER, KAYA DATANG KERANA MASALAH MASA
.
Sungguh bertuah dan bahagia datin ini. Special begitu.. Saya juga tertanya tanya apa masalah masa beliau.
.
Bagaimana utk tahu punca masalah masa? Bila aqidah diaudit. No one can say kita bagus atau tidak bila berbicara tentang aqidah. Hanya Allah yang Maha Mengetahui dan Maha Menghakimi. Cuma di situ ada banyak hints.
.
Bila diselidiki, mempunyai 4 maid rupanya boleh bikin pening..
.
Apabila tiada sistem diwujudkan.. Maka lebih ramai maid pun, boss pun pening.
..
Tak pe datin.. Yg ni mudah. Saya tolong bab ni. Masa untuk nampak perubahan adalah sekitar 1 bulan. Saya berikan solution ini ikut impian datin lah. Sebab mahukan anak menghafal Alquran kan. Dan dato pula sangat supportive.. Bila buat bahagian ni, datin akan punyai lebih masa untuk gembirakan dato. Yer lah redha seorang isteri ada pada suami.
.
Tidak seperti coaching yg lain yg banyak melibatkan kewangan, kali ini saya tak sentuh langsung. Hanya untuk anak yg berusia 12 tahun sahaja yg sentuh bagaimana untuk setiap masa bersedekah.
.
Untuk beliau hampir 70% tindakan adalah perihal melahirkan anak penghafal Alquran yang mengikut brain processor. Dan saya salurkan beliau untuk bertemu guru yang lebih tepat. In shaa Allah.
.
Beliau mahukan spiritual growth coaching. Dan saya katakan…
.
Saya dah bagi datin. Dalam seminar full timerevamp. Utk spiritual growth, ada 2 elemen utama. Elemen pertama adalah waktu bersendiri tanpa fikirkan apa apa selain Allah, di luar waktu solat. Rasulullah S.A.W berkhalwat di gua untuk ini. Saya sarankan untuk datin setel kan dulu yg keluarga ni dan upgrade kan quality solat. After a month kita lihat perubahan nya.
.
Elemen kedua spiritual growth adalah untuk BERSAMA DENGAN ALLAH DALAM APA JUA KEADAAN. Ini sudah banyak praktikal boleh dilakukan…. Ok.?
.
Melihat beliau tersenyum saya puas..
Sungguh.. Tiada daya dan upaya melainkan bantuan Allah semata-mata.. Allahuakbar!

About HusnaHaron

Leave a Reply