was successfully added to your cart.

Eh eh! Jadi!
.
Fahamkan perasaan bila cuba buat resipi baru.. Siap baca reviews. Sebab nak pastikan sekali masak terus jadi. Bila buka periuk aaaaahhhhhhhhh bau pun dah jadi! Bila ngappppp wahhhhhh MENJADI! rasa nak heboh sekampung!
.
Setiap hari saya explore 1 resipi baru. Begitu juga Alquran. 1 hari amal 1 ayat aja. Alquran akan buatkan kita excited!!! Lebih excited dari resipi menjadi.
.
Untuk try 1 hari 1 resipi dan 1 hari 1 ayat ni bukan ayat Alquran yang complicated pun.
.
Ar-Ra’d 13:11

… Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri………
.
Biasa dengar kan ayat ni kan..
.
Bila di amalkan
– tukar kepada 1 hari 1 resipi, menu baru, rasa baru, excited hari hari.. Kan indah tu!
– pilih resipi + review +buat betul2.. Family suka..bertambah sayang! Jadi master chef tengok resipi pun no hal. Kan bahagia tu!
– bila cuba, kan akan guna pelbagai kitchen gadget. Tak de lah membazir. Tak zalim. Oh rupanya sekejap je! Kan best tu!
– bila tak tahu lagi, call mak/mertua /orang yg pandai..mereka bahagia sebab kita tanya dan anggap mereka expert. Mereka bahagia.. Kita pun bertambah bahagia ceria!
– perut happy la sebab dapat terima pelbagai nutrien yang berbeza!
.
Pointnya nak cakap.. Bila amal Alquran KEBAHAGIAAN DAN KEGEMBIRAAN tu dirasakan.
.
Ni baru ubah perangai malas masak
Kalau ubah cara berbusiness?
Kalau ubah cara parenting?
Kalau ubah cara kita study pasal Alquran?
Kalau ubah cara laluan pergi kerja?
Kalau ubah cara kita layan staff/family/bff?
Kalau ubah cara kita melihat kehidupan?
Kalau ubah cara kita recharge energy?
.
Allahuakbar! Satu ayat boleh apply dalam beribu situasi.
.
Jomkita! Praktis Alquran! Sebab sepanjang praktis tu… Kita akan discover “ohhhhh Baiknya Allah!”
.
Bertambah sayang dan kemaruklah bercinta dgn Allah…
.
Healthy bubur lambuk yang banyak sayur, banyak ikan, guna brown rice..

About HusnaHaron

Leave a Reply