was successfully added to your cart.

Main buih berwarna.. .

By April 13, 2018Blog, M - Me Time

Main buih berwarna..
.
Tengok dalam video Facebook mcm mudah and straight forward. Bila buat, warna tak keluar. Buih tak menjadi. Mulalah scientists kecil ammar dan allana ber experiment.
.
Kalau tambah sabun.. Jadi tak.
Kalau mix warna jadi tak?
Kalau tiup perlahan jadi tak?
.
Resipi lengkap sebenarnya ada. Tak nak tengok. Nak cuba cuba…
.
Setelah mencuba hampir 10 minit..
Akhirnya experiment menjadi!
.
Dah menjadi.. Allana ajak pula kawan kawan join sekali.. Keseronokan berganda! Subhanallah
.
Sama juga.. Alquran ada. Lengkap. Cara utk kita hidup 2 alam. Dunia dan akhirat. Tak nak tengok dan study maksud? Menjadi juga. Hidup juga. Happy juga. Cuma rasa “bermasalah” itu lama.
.
Tetap ada mesej di dalam fasa yang lama itu..
Guna quran atau tidak.. Akhirnya kita akan tunduk juga kepada Allah. It’s just the matter of time..
.
Now bagus
Later bagus
Soon bagus
.
Kerana perancangan Allah sempurna.
Saya mula kenal Alquran pun ketika dah usia 26 tahun. Sebelum tu bukan tak kenal. Bukan tak baca. Tapi buat dek.
.
Hidup juga.. Bahagia juga..
.
Bezanya tenang di dalam hati tu apakah setiap masa? Kerana Alquran mengajar cara kita berfikir….
.
Pasti bersebab kenapa cepat.. Kenapa lambat..
.
Tapi kalau boleh cepat, kenapa mahu lambatkan masa utk bercinta dengan Allah melalui Alquran dan alam? Jom kita!

About HusnaHaron

Leave a Reply