was successfully added to your cart.

BAGAIMANA NAK FAHAM ALQURAN KALAU KITA TIADA BACKGROUND ALQURAN?

BAGAIMANA NAK FAHAM ALQURAN KALAU KITA TIADA BACKGROUND ALQURAN?
.
Sesi Quran Connection.. Saya bawakan peserta kepada proses tadabbur yg simple. Rujuk saja para ahli tafsir yg terbukti berauthoriti tinggi. Alquran tak boleh simply kita tafsir ikut fikiran kita..
.
Di dalam proses Quran Connection ini, peserta di bawa kan ke dalam alam minda yg 2 atau 3..di mana proses kefahaman dibuka. Baca Terjemahan tapi boleh sampai menangis kow kow..
.
Kefahaman level ini.. Belum habis. Perlu diteruskan dengan berguru dengan yang pakar bab Alquran. Alhamdulillah.. Kita ni bertuah, ramai pencinta Alquran upload kan apa yg mereka pelajari dan fahami (tadabbur) di YouTube..
.
Refer sahaja kepada mereka kalau kita belum pandai skill tadabbur. Apa kaitan apa yg mereka tadabbur dengan kita? Dengan masalah kita? Lakukan Quran Connection lagi…. Practical surah al baqarah 2:30-33 sangat banyak dalam proses ini..
.
Alquran ada disiplin ilmu yg tinggi. Alquran perlu berguru. DAN PASTIKAN THE WHOLE PROCESS SELESAIKAN MASALAH KITA… serah diri pada Allah yg Maha Mengawal Takdir.. Allahuakbar…
.
#HusnaHaron kongsikan basic tadabbur simple macam ni je.. Nak yg advance boleh belajar direct dgn guru saya di akademi sinergi. Ini kepakaran mereka. Saya kongsikan pasal Quranic Time Management dalam TimeREVAMP.

About HusnaHaron

Leave a Reply