was successfully added to your cart.

ULAM RAJA..
.
– Smartphone, paling lama 5 tahun kan usianya..
– kereta, lebih kurang 10 tahun kalau pandai jaga maintenance
– lalat, 2 minggu je cycle hidup
– kita? Ikut negara.. Ikut pemakanan.. Ikut lifestyle. Average Malaysian 60 tahun, Jepun 80 tahun.. DAN MATI TERNYATA BEYOND OUR CONTROL. Sampai ajal, mati lah. Ada je yg mati masa umur 2 tahun, 7, 10, 30, 60,100, 115…
.
Boleh baca post ni maknanya masih hidup. Entah entah lepas 2 hari mati.. Agak agak, dah cukup tak ya amalan nak masuk syurga.. Cehhhhh….. Bila terfikir kan diri saya sendiri…. Dosa banyak.. Gerunnya nak mati. I gotta work more kat dunia ni. Penuhkan 3 tabung.. Tabung yg tiada limit penuh..
.
Bila baca AlQuran.. Ada aja ayat penampar yg buatkan
– aduh! Aku TER BURUK SANGKA PADA ALLAH…
– ohhh.. Dengan parents i haven’t make them happy enough..
– ops! Dengan pasangan? Do I have pampered him enough? Respect?
– sedekah? Dah ramai ke yg aku bantu
– dengan anak? Dah cukup ke aku ajarkan mereka mengenal Allah? Sehingga mereka boleh ditinggalkan seperti nabi Yusof?
– ilmu? Dah banyak ke orang dapat manfaat dari aku?
.
Melihat bahagian bawah pokok ulam raja ini yg sudah habis expiration Date nya… Terus layu mati… Namun ia telah menyumbang kepada bahagian atas utk terus tumbuh dengan segar…
.
Have I done enough to Die????
.
Gerun! Bila baca surah al bayyinah, al waqiah, al balad, most of surah ada cerita pasal hari akhirat…
.
MATI AT ANYTIME……
what I want is Allah… Cinta Allah.. Kerana Syurga itu dimasuki dengan Rahmat Izin Allah..
.
Terima kasih Ulam Raja.. U have pushed me to work more…

About HusnaHaron

Leave a Reply