Cuba lihat gambar kipas di atas… semua bilah kipas berputar apabila ada kuasa elektrik yang mengalir yang menggerakkan bilah bilah kipas itu..kita sibuk dengan bilah kerja, bilah side income, bilah rumahtangga, bilah anak dan pasangan, bilah mencari ilmu.. apa yang kita kurang fokuskan adalah batang yang memegang bilah bilah itu yang mengalirkan elektrik. Batang itu analogi kepada hubungan dengan Allah. Connection dengan Allah. Apabila connection dengan Allah tidak diupgrade, maka kita akan bertungkus lumus menggerakkkan bilah bilah kipas itu dengan upaya kita yang terbatas secara manual. Maka, kita kepenatan dan masa selamanya tidak cukup. Sebaliknya, apabila kita fokus kepada upgrade hubungan dengan Allah, mendapat kasih sayangNya, side effectnya adalah KEBERKATAN MASA iaitu, keupayaan melakukan pelbagai perkara di dalam batas masa yang cukup sempit. Pada ketika ini, kita akan kagum dengan “eh! Kenapa tiba tiba ada banyak masa!” Dalam konteks ini, pengurusan masa ada 3 level. Iaitu secara Intelektual, Emotional dan Spiritual. Ramai orang fokus kepada level 1 iaitu menggunakan organizer, timer, system pengurusan masa, delegate kerja dan sebagainya. Kapasiti Level 1 berkesan. Ia memberi sumbangan 1% sahaja sekiranya digabungkan dengan Emotional Dan Spiritual. Persoalannya adalah, kita semua sudah fokus kepada spiritual. Sudah solat, sudah puasa, sudah baca alquran, sudah zikir. Tetapi kenapa masih kelam kabut? ADA MASALAH DI SITU.. hubungan yang tidak di upgrade. Maka, side effect hubungan dengan Allah yang tidak di upgrade menyebabkan Masa tidak cukup, wang tidak cukup, tenaga tidak cukup. Masa tetap 24 jam. Tetapi dirasakan begitu sempit dan terkejar kejar. Wang ada. Tetapi cepat dirasakan tidak cukup malahan menyempitkan dada Tenaga ada. Malahan makanan tambahan tongkat ali, maajun, supplements macam macam. Tetapi masih dirasakan tidak cukup tenaga.. Di sinilah fungsi alquran. Sebelum saya teruskan.. sila tuliskan nama dan email anda untuk saya berikan ebook percuma ini kepada anda. Anda pasti terkejut, ajar alquran tak semestinya ajar membaca. Anda ajar sesuatu yang anda ingin pelajari. Ops! Macam mana tu? Sila download percuma aja..

DAPATKAN EBOOK INI PERCUMA AJARI UNTUK DICINTAI

Adakah anda hadapi masalah ini? 

TIDAK CUKUP MASA

TIDAK CUKUP KEWANGAN

HUTANG

FAMILY TERABAI

KERJA VS SIDE INCOME

TIDAK CUKUP SUMBER BANTUAN

RUMAH TUNGGANG LANGGANG

Apa yang sedang berlaku pada anda? 

Albert Einstein pernah ditanya… Sekiranya ada 1 soalan yg boleh di tanyakan kepada Tuhan.. Apakahsoalan itu.. Beliau menjawab “Bagaimana Tuhan menjadikan alam semesta ini” Namun, selang beberapa ketika.. Beliau menukar soalan tersebut kepada.. “untuk apa alam semesta ini diciptakan”
Menerusi hadith qudsi… Allah berfirman yang bermaksud “Aku adalah Perbendaharaan yg tersembunyi. AKU ingin dikenal…Maka AKU ciptakan makhluk agar mereka mengenali AKU…
Maka, alam semesta ini adalah untuk mengenal Nya
Melalui kerjaya kita kenalNya
Melalui family kita kenalNya
Melalui alam sekeliling kita kenalNya
Melalui langit dan bumi kita kenalNya
Melalui kesihatan kita kenalNya
Melalui impian kita kenalNya
Melalui wang dan harta kita kenalNya
Melalui masalah kita kenalNya

» see more

Melalui nafsu jiwa kita kenalNya
Melalui membantu orang lain kita kenalNya
Melalui ibubapa kita kenalNya
Melalui berfikir berguru bertafakur kita kenalNya…
Melalui alquran, solat, sedekah kita kenalNya…
Melalui aktiviti yg dikatakan “ibadah” sepatutnya kita lebih kenalNya…

Islam adalah cara hidup yg sempurna apabila kita serahkan diri kepadaNya, utk kenalNya..bahawa Tiada Tuhan Selain Allah.

Di sinilah fungsi alquran. Di mana kita akan melihat satu kesatuan alam dan diri kita. Apabila kita melihat segalanya terasing, maka kita tidak tahu kita sedang hidup menuju apa?

» less

APA YANG AKAN DIKONGSIKAN 

Kita STRUGGLE DENGAN MASA kalau kita menggunakan kapasiti kita sebagai manusia yg serba
terbatas..Masa ada 3 level.. Ilmu pengurusan masa hatta terbaik dunia tetap takkan boleh Setelkan masalah
masa KALAU HUBUNGAN DENGAN ALLAH TAK DIJAGA.. Ilmu adalah level 1..ada 2 level lagi.. Masuk
level 2 dan ke 3..adalah menggunakan kapasiti Allah yg tiada batas.. Bagaimana? Itulah quran Connection..
Adab membaca Alquran yg perlukan skill di dalam hati (read jantung).. Adab ini ada di dalam alquran anda.
Skill dalam hati?? Ia memerlukan praktikal…
Alquran jauh lebih indah bila kita AMALKAN.. Pasal kita tak pandai Alquran, maka lepas join TimeREVAMP
WAJIB BERGURU DENGAN GURU TEKNIKALALQURAN.

» see more

Hingga kita nampak Alquran dalam setiap aspek kehidupan.
– Masa bekerja/bisness nampak Alquran kata kata Allah
– Masa kat rumah nampak ayat Alquran..
– Masa tengok alam pun nampak ayat Alquran..

Kat mana mana ada ayat Alquran.. Allah. Dari Allah kita datang, kepada Allah kita dikembalikan… In shaaAllah

APA YANG AKAN DIKONGSIKAN ADALAH
– QURAN connection
– Life Balance Happier You, design your life
– Financial revamp
– Parenting

» less

APA KATA MEREKA 

Kamal “Usahawan”, Damansara

Isu saya menghadiri kelas Time Revamp adalah untuk mengetahui praktikaliti Al-Quran dalam kehidupan. Selama ini Al-Quran adalah senaskah suci yang hanya dibaca untuk pahala akhirat.

» see more

Sedangkan Al-Quran diturunkan adalah sebagai panduan untuk manusia di muka bumi. “Quran Connection”.masa shortcut.

Perasaan dekat dengan Allah pada bila-bila masa dan ketika Talk to Allah yag di ajar untuk diamalkan sentiasa mambina keyakinan bahawa
Allah segalanya yang Esa melalui terapi upgrade yakin yang penting. Terapi istighfar membantu kesediaan tubuh badan mendapat getaran yang betul setiap kali menhadapat ‘D.R.A.M.A’. Semoga terus berdakwah membawa umat muslimin dan muslimat lebih mendekati Allah SWT dan menyayangi Rasulullah SAW.
-4 March 2018-

» less

ADAWIAH “Executive Telco”, Damansara

Dalam menuju usia ke 40 tahun, saya masih tertanya-tanya tentang kenapa saya dijadikan dan macam mana nak ubah cara hidup ke arah yang lebih baik dan diredhai Allah.

» see more

Saya inginkan satu perubahan dalam diri sendiri dan keluarga di mana ianya dapat memberikan lebih nilai dalam kehidupan. Persoalannya adalah bagaimana dam macam mana?

Selepas dua hari mengikuti kursus ini, boleh dikatakan kesemua module yang disediakan sangat bagus sebab menggabungkan bukan sahaja teori malahan praktikal supaya kita lebih faham. Pendekatan kursus ini sangat mudah kerana mengambil Al-Quran sebagai panduan dalam mencari cinta Allah dalam mencari cara-cara untuk mencintai Allah dan Rasulullah. Paling penting ingat Allah, Talk to Allah first dalam apa jua yang dilakukan hatta diwaktu duduk, berdiri dan baring.
-4 March 2018-

» less

ZAITON “CEO HOSPITAL”, Damansara

1)Selalu kelam kabut.
2)Selalu stuck, tak tahu nak buat apa jika ada masalah.
3)Selalu rasa tidak mencukupi walau duit ada.

» see more


4)Selalu tak cukup masa.
Apa dipelajari:
1)Talk to AllAh more consciou and structured manner.
2)Upgrade yakin
3)Understand the word tadabbur.
4)Terapi Al-Quran.
Saranan: Harus istiqamah in Talk to Allah. Bagi yang belum mengikuti, sila daftar and unsderstand the miracle of Al-Quran.
-4 March 2018-

» less

RAHMAH “HOUSEWIFE”, Damansara

I was overwhelmed by the problems plaguing me and I was very unmotivated to do anything. My problem was not that I did not have enough time,

» see more

but my problem was that I was wasting my time and my life.I had a lot of plans but I did not realize my plans because I did not know which ones to prioritize and how to focus.
Apa yang saya pelajari: 1)Teknik “upgrade yahin” yang membantu saya ‘re-establish’ hubungan saya dengan Allah.
2)Fokus kursus terhadap Al-Quran sebagai sumber rujukan dalam mencari penyelesaian untuk semua masalah.
3)Penekanan terhadap Allah sebagai “the primary solution”.
4)Konsep “Talk to Allah” yang sebenarnya satu nama lain untuk doa.
Saranan: saya sangat recommend semua orang menghadiri kursus ini bagi memahami betapa indahnya nikmat mendalami mesej Al-Quran yang Allah turunkan kursus bagi setiap hambanNya. Semua orang ‘deserve’ untuk hidup bahagia dengan menikmati kasih sayang dan redha Allah, jadi saya ‘encourage’ semua orang mengalami Time Revamp. Setelah melalui pengalaman Time Revamp, peserta akan rasa bebas dari masalah kerana kita hanya akan nampak solution iaitu Allah.
-4 March 2018-

» less

Shamsita, Damansara

Saya menghadapi masalah untuk fokus kepada Allah kerana kesibukan, tekanan di tempat kerja.
Yang paling saya suka dalam seminar adalah mempelajari Quran Connection dimana saya

» see more

bertanya Allah & mendapat jawapan dengan membuka Al Quran.
Jawapan yang saya dapat sangat mengejutkan kerana ia diluar fikiran saya. So amazing Allah.
Saranan saya kepada orang diluar sana. Dekatlah dengan Al-Quran kerana ia adalah mukjizat yang sangat hebat. Inilah hadiah terbaik untuk orang islam yang ditinggalkan oleh junjungan besar Rasulullah. Seminar ini menyedarkan saya betapa hebatnya Al-Quran, hidup tidak perlu struggle. Mohon pertolongan Allah dalam segala hal.
-4 March 2018-

» less

zulkifly, Damansara

1)Masalah sebelum datang seminar
a)Hendak manage masa untuk membaca Al-Quran walaupun banyak peralatan telah disediakan/beli.

» see more

b)Sebab-sebab remeh temeh duniawi melewatkan.
2)Apa yanng dipelajari
a)Bercakap dengan Allah sentiasa macam kita cakap dengan emak kita.
b)Bersihkan suara hati sebelum bercakap dengan Allah. The incredible world of “Niat” ia itu suara hati menjanakan segala tersirat of creation
c)Sentiasa berniat baik dalam apa yang kita buat
d)belajar Quran kerana nak mengenali dan dekat pada Allah.
3) Saranan saya b)Bercakap dengan Allah selalu dalam setiap masa
c)Permasalahan hidup adalah dari Allah menduga arah tuju hidup/goal kita dan kita kena lalui Allah juga untuk meminta arah tuju kehendakMya.
d)Mengetahui perbezaan otak kita dalam menrima atau bersama pergaulan “Level of dimension or frequency wave”. f)Senangnya masalah selesai melalui Allah- the 95% of brain taat never been used before
-4 March 2018-

» less

hasnita “it consultant”, Damansara

1)Blame others & persekitaran for me being stressed.
2)Always no time.
3)Ibadat pada Allah kadang-kadang

» see more


terlupa dan tertinggal.
4)Serabut dengan perkara duniawi
Apa dipelajari:
1)Allah perkenankan doa dan reply datang melalui macam-macam cara.
2)Cara untuk upgrade yakin
3)Relatekan energy spectrum dengan emosi.
4)Cinta pada Allah itulah utama.
Saranan: Jika rasa hidup ini serabut, sentiasa berfikir negative, sentiasa tak cukup masa, REVAMPlah diri dan dampingi Al-Quran. InsyaAllah Allah akan dampingi kita.
-4 March 2018-

» less

Mazni “Teacher”, Damansara

Mempunyai masalah berkomunikasi dengan ahli keluarga (anak-anak dan suami).Apa yang saya pelajari: Saya pelajari dari seminar ini bahawa tiada yang tak dapat

» see more

.
diatasi atau diselesaikan. Teknik Talk to Allah amat menarik perhatian saya dalam memperbetulkan teknik berkomunikasi parenting dengan anak-anak dan suami.
Saranan: Amat berkesan dan terkesan pada diri saya walaupun tidak dapat menghadiri sepenuhnya seminar ini. Saya sarankan pada sesiapa yang berpeluang untuk menghadiri seminar praktikal Al-Quran dalam kehidupan ini agar datanglah, pelajarilah, amalkanlah agar kita dapat mengenal Allah dengan lebih rapat dan mencintai Allah dan dicintai Allah melalui praktikal Al-Quran .
-4 March 2018-

» less

Arlina “Pensyarah”, Damansara

1)Stressful in working place.
2)Failed in time management.
3)Less connected with Allah

» see more

Passion in life(Not feel it)
Pelajari: 11)Connected with Allah.
2)TTA (Talk to Allah) is a must for me as layman person.
3)Love with Al-Quran.
4)’DETOX of negative assumptions/thoughts etc.
5)Love towards Allah is more than everything.
6)Handling life in a ‘cool’ way.
7)Coping stress strategies.
7)Sharing is caring.
8)ABDA (SEDEKAH in any forms as long as you give the best.
Saranan: You need to join this program to be ‘a new’ you in the eyes of Allah. You will be a ‘cool’ person ever. Allah is always with us. TIMEREVAMP is a TRANSFORM life oneself from ZERO to HERO.

-4 March 2018-

» less

siti “student”, Damansara

1)Susah membahagi masa.
2)Kurang confident diri.
Apa yang dipelajari dan disukai:Pelajaran mengenai sedekah.

» see more

Saranan: Ingaatlah Allah dan Al-Quran dan jangan berhenti bersyukur.

-4 March 2018-

» less

Amanah “pesara guru”, Damansara

Saya sangaat berminat untuk mengadiri seminar kerana dapat banyak informasi yang saya telah selalu lakukan tetapi.

» see more

banyak kekurangan yang belum diketahui. Saya sarankan kepada orang ramai di luar sana untuk menyertai seminar di lain kali.

-4 March 2018-

» less

Sakinah “Student”, Damansara

Sukar membahagi masa untuk membaca Al-Quran. Apa yang dipelajari dan disukai ialah aktiviti healing.

» see more

“JAGA DIRI BAIK-BAAIK”- Kata ARRUMI
“AMALKAN APA YANG DIPELAJARI”, Kata SAKINAH
-4 March 2018-

» less

KENALI SPEAKER 

Speaker adalah Puan Husna Haron. Pengasas FormulaMasa. Beliau melepaskan jawatan beliau sebagai
Chartered Accountant dan Accounting& Tax lecturer untuk berkongsi dengan masyarakat tentang keindahan hidup dengan al-Quran. Di atas “wonderful”nya hidup beliau dengan alquran, beliau dijemput ke seluruh Malaysia hingga ke Indonesia. Selama ini, beliau hanya berseminar di atas jemputan korporat. Apa yang dikongsikan adalah 100% pengalaman yang diamalkan oleh beliau sendiri hingga ke hari ini.

Masalah anda teramat mudah untuk diselesaikan dengan alquran. Hingga sampai satu tahap, anda tidak
mahu lekang dengan alquran.

SELESAIKAN MASALAH ANDA 

10 perkara yg buatkan anda selepas ini tak boleh hidup tanpa Alquran..Cuba check, anda perlukan yg nombor berapa?10 perkara yg buatkan anda selepas ini tak boleh hidup tanpa Alquran..Cuba check, anda perlukan yg nombor berapa?
1- dengan Quran Connection, waktu umpama di hentikan.. Diperlahankan hingga banyak kerja boleh setel.
2- apabila problems datang.. kita mudah down dan berada dalam negative mode. Bila baca AlQuran dengan Quran Connection, tersangat pantas hati ini dipujuk, dibelai, diyakinkan hingga kan kita rasa “ada Allah, there’s nothing to worry”…
3- dah ada problems.. Pasti perlukan Solusi. Perghhhhhhh melalui Alquran, Allah ilhamkan pelbagai idea
mencurah especially bila kita boleh masuk alam minda ke 3
4- problems itu adalah perkara biasa. Kerana melalui problems itu, doa doa kita dimakbulkan Allah… Yg jadi tak biasa bila kita rasa lost dan buntu. Ia pasti disebabkan solat yg tidak khusyuk.. Tahu kah anda bahawa, dengan membaca Alquran sebelum solat boleh mempengaruhi khusyuk dlm solat?
5- wanita mana yg tak penat bila dah sampai rumah lepas penat bekerja.. Tapi di rumah masih perlu bekerja. Miracle nya, baca AlQuran ketika ini side effects adalah rasa bertenaga! Semuanya berlaku dengan izin Allah..
6- melalui Alquran juga, kehidupan pasti akan lebih tersusun kerana mengamalkan ayat Quran tersebut.
Sistem, cara kerja efficient, improved focus, berterusan upgrade life.. Itu yg ada lebih banyak masa pula utk buat perkara yg lain.. Alaaaaa aktiviti simple je, tapi ramai orang yg sibuk mahukan… MeTime, ajar anak, dating dengan pasangan, hobbies… Lebih masa utk baca AlQuran
7- biasa teremosional? Marah, kecewa, rasa bersalah, benci, geram, rasa aaarghhhh! Anda pasti jatuh cinta dengan Allah melalui Alquran kerana emosi itu teramat mudah di tukar.. Dengan Quran Connection..sepantas 5 minit?
8- Sesak dengan kewangan? Hutang banyak? Tak cukup? Alquran lengkap dengan action plan utk
membantu kita. Perbezaan nya, baca AlQuran dengan Quran Connection, kita akan ditolak dengan pantas untuk bertindak… Tanpa tindakan, nasib pasti tidak berubah…
9- masalah parenting? Anak macam2 ragam? Seronoknya selepas hidup beralquran… Kita nampak Alquran di mana mana.. Melalui anak anak, kita faham Alquran..
10- anda pernah bercinta? Seseorang yang teramat anda cintai… Mungkin pasangan, ex tunang, ex
boy/girlfriend, parents, anak.. Kucing, ikan… Bagaimana rasa Kemaruk bercinta itu? Itu hanyalah batu
loncatan utk kita tahu apa itu CINTA.. cinta Allah pasti jauh lebih best! ultimately.. Baca AlQuran utk mendapat kasih sayang dan cinta Allah.

Semuanya yg saya kongsikan di atas… Ia memerlukan rasa upgrade yakin kepada Allah. Bagaimana mahu
Upgrade yakin? Kerana ia adalah aktiviti di dalam hati…
Saya perlukan 1 hari utk ceritakan tentang ini. QURAN CONNECTION IS SOO SPECIAL. bukan ilmu baru.
Ia adalah Adab membaca Alquran…dengan skill Quran Connection, aplikasi kan lah dalam apa jua aspek
kehidupan… Pasti merasa kebahagiaan…

Sekiranya anda sudah membaca Alquran.. Namun, tiada impak significant di dalam hidup… Pasti ada yg tak kena….
Saya tidak menjanjikan apa apa.. Kerana kesan dan impak bergantung 100% kepada diri anda. Connection anda dengan Allah. Yg lain hanyalah drama! Dengan Audit 165, mudah utk kita tahu connection bahagian mana yg sedang di uji dan dan di Upgrade..

VIDEO TESTIMONI 

CARA DAFTAR ONLINE MINI TIME REVAMP