Sibuk? Serabut ? Banyak kerja? Diberikan24 jam sehari pun masih tak cukup?

 

Duit tak cukup? Masa tak cukup? Selalu penat?

hidup terkejar-kejar namun masih sama..

 

Sampai bila kesibukan harus berakhir?

hidup anda, anda tertekan..

 

Mahu ke seminar Timerevamp?

tiada masa? kewangan tidak mengizinkan?

 

Selesaikan masalah anda dengan e-learning

pantas. di mana-mana, bila-bila waktu, guna smartphone, laptop atau gadjet

Adakah Ini Masalah Yang Anda Hadapi?
Stuck dengan masalah masa

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Anda tersangkut dengan masalah masa? Anda merasakan kehidupan ini tidak menggembirakan hati anda. Banyak perkara dalam hidup yang ingin anda kecapi seperti bercuti bersama keluarga, pergi membelai-belai diri di spa, dan melakukan aktiviti idaman anda yang lain yang sewaktu bujang dulunya anda begitu teruja sekali untuk berbuat demikian, tapi sekarang banyak yang ‘terpaksa’ ditumpukan kepada anak-anak dan suami sejak sudah berumahtangga..

[/show_more].

Mahu fokus kepada kerjaya dan side income. Namun, kehidupan peribadi menghalang

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Anda mahu sangat-sangat fokus pada kerjaya dan side income. Namun apa yang berlaku sebaliknya tidak seperti yang anda inginkan. Seolah-olah kehidupan peribadi anda menjadi penghalang utama kepada jalan anda untuk meraih kejayaan. Anda buntu.

[/show_more]

Mahu perbetulkan hidup, tapi tidak tahu bagaimana..

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Apabila anda berada dalam situasi rasa tidak cukup masa, rumah tidak terurus, banyak perbelanjaan terpaksa di potong bagi menampung kehidupan seharian. Anda rasa stress kerana semua perkara dalam hidup anda seperti ‘menzalimi’ diri anda. Anda betul-betul mahu berubah namun tidak tahu bagaimana ingin bermula. Kami di Formula Masa akan membantu anda untuk keluar daripada situasi tersebut. Dengan komitmen yang kuat daripada anda, Insya-Allah pasti Berjaya. Dengan izin-Nya.

[/show_more]

Tiada orang yang faham anda. Kalau faham pun tak sama…

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Anda merasakan tiada orang yang memahami perasaan anda. Ada sahaja yang tidak kena pada pandangan mata anda. Kalau ada pun belum tentu sama pemahaman mereka dengan diri anda. Banyak kesalahfahaman dalam komunikasi berlaku. Ada merasakan keseorangan dan tiada siapa dapat membantu anda.

[/show_more]

Bosan dengan pelbagai nasihat dan tips daripada orang lain. Namun, masalah tetap tak setel…

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Anda berasa bosan dengan nasihat dan tips yang datang bertubi-tubi pada anda. Anda ada juga mengikut seperti apa yang di sarankan namun masih belum menyelesaikan masalah anda tersebut. Anda rasa buntu dan tidak tahu apakah sebabnya masalah anda belum kunjung-kunjung selesai.

[/show_more]

Tiada lagi rehat yang cukup, tiada exercise, rumah tunggang langgang..

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Saya percaya, setiap daripada kita mahukan apabila pulang dari tempat kerja, rumah bersih, kemas, teratur. Susunan mainan anak-anak berada di tempat yang selayaknya. Tidak lagi berada di ceruk-ceruk sofa, bawah katil, dan di depan pintu rumah anda. Kadang-kadang anda pernah terpijak permainan anak anda itu. Aduh, sakitnya boleh tahan juga. Bagi menyelesaikan isu ini, anda ada pernah terfikir untuk mengupah maid namun suami tidak membenarkan. Antara alasan yang ditakuti oleh suami adalah seperti ; lari daripada bajet bulanan, berlaku kecurian barang dalam rumah, dan pelbagai alasan lain. Namun dalam pada itu, keadaan rumah masih lagi dibiarkan tunggang langgang tanpa mencari jalan penyelesaian yang lain. Dahulu anda rajin melakukan exercise tetapi sejak anda sudah mempunyai anak-anak, anda terpaksa meninggalkan hobi anda itu kerana sibuk menguruskan kehidupan berkeluarga anda yang di rasakan seperti tiada penghujungnya itu. Tiba-tiba, anda mahu sahaja kembali merasakan kehidupan yang “time freedom” sewaktu mula-mula bujang dahulu.

[/show_more]

Sibuk, tak cukup tangan, makin banyak kerja makin banyak kesilapan dilakukan…

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Pada waktu siang anda sibuk bekerja untuk menafkahi keluarga tercinta, sama ada bagi membantu suami yang juga bekerja dalam menampung kehidupan sehari-hari. Anda sedar itu sebahagian daripada tanggungjawab anda untuk menunaikan perintah Allah yang mulia ini. Namun, ada ketikanya kerja-kerja rumah anda yang lain tidak sempat dilakukan seperti membasuh dan melipat baju, membasuh pinggan mangkuk, mengemas rumah, dan kalau di sebutkan satu persatu urusan rumahtangga tersebut tidak pernah habis untuk disenaraikan. Apabila berada di pejabat, anda menjadi stres kerana memikirkan urusan rumahtangga yang tidak selesai itu, di tambah pula dengan urusan pekerjaan pula. Ini memberi kesan yang tidak baik dari segi kerjaya anda dan hubungan baik dengan rakan sekerja mahupun majikan. Jika dibiarkan berlarutan, mungkin anda cenderung melakukan kesilapan-kesilapan di tempat kerja seperti, kesilapan memberi sesuatu maklumat penting kepada majikan,ataupun tersalah taip dokumen-dokumen penting. Walaupun hanya sekadar kesilapan kecil, namun sedikit sebanyak akan menjejaskan kualiti kerja anda tersebut. Pernah mendengar kalimat seperti ini? “Permulaan hari yang baik, segalanya bermula dari rumah”. Ayuh, bangkit untuk memulakan kehidupan baru dengan penuh semangat!

[/show_more]

Perlu bekerja dan berbisnes…

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Saya kelam kabut tidak tahu mahu fokus yang mana. Anak-anak mula menangis kelaparan, kerja banyak yang mahu buat tetapi tidak selesai. Pendapatan juga turun dan naik. Saya hilang fokus.” Adakah anda mengalami cabaran kehidupan seperti ini? Pernahkah anda terfikir untuk mengubah gaya hidup anda daripada biasa-biasa ke arah yang luar biasa? Sanggupkah anda mengharungi ‘lautan’ keserabutan itu lagi sepanjang hidup anda bersama-sama pasangan dan anak-anak? Kehidupan anda sangat bernilai untuk di bazirkan dengan melakukan rutin yang hampir sama setiap hari dan lama kelamaan mungkin mengundang kebosanan. Anda bertanggungjawab untuk melakukan sesuatu agar kehidupan anda bersama pasangan dan anak-anak melalui fasa kehidupan yang sangat bernilai untuk di rakamkan sebagai memori yang terindah buat anak-anak anda apabila mereka dewasa kelak. Sebenarnya, anda perlu bijak untuk menyelesaikan urusan kerja tanpa mengabaikan bisnes anda juga. Namun ada cara-cara pengurusan bekerja sambil berbisnes yang perlu anda tahu dan pelajari kerana anda terikat dengan dua komitmen kerja dan bisnes pada masa yang sama. Anda juga perlu bijak menguruskan hal kebajikan suami dan anak-anak agar mereka tidak berasa terabai dek kerana kesibukan anda dengan komitmen-komitmen tersebut. Apabila berbisnes bukan setakat untuk mencari wang belanja dapur malah untuk memberi manfaat kepada diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

[/show_more]

 

APAKAH YANG ANDA PELAJARI
KENALI SPEAKER ANDA

husna-haron

Husna Haron
Beliau merupakan seorang Jurulatih Formula Masa yang ingin berkongsi rahsia kejayaan dalam pengurusan masa berpaksikan al-Quran sebagai petunjuk utama dalam kehidupan, keibubapaan, kewangan, perniagaan, perhubungan, dan kesihatan. Jika anda benar-benar serius untuk keluar dari himpitan masalah masa, kami di Formula Masa akan mambantu anda. Segalanya dengan Izin-Nya.
Apa itu Intensif Seminar TimeREVAMP?
Adalah seminar Intensif bersama Husna Haron. Merupakan satu-satunya seminar Intensif mengecapi kehidupan seimbang dalam pengurusan masa yang mengaplikasikan al-Quran sebagai petunjuk dalam kehidupan yang diinspirasikan oleh Puan Husna Haron sendiri.

[show_more more=”see more” less=”less” color=”#0066cc” list=”»”]

Anda akan belajar teknik bagaimana memahami al-Quran itu adalah solusi kepada segala permasalahan yang melanda dalam kehidupan. Anda juga akan di ajar untuk mengetahui apakah kriteria utama punca kepada ketidakseimbangan dalam kehidupan anda yang menjurus kepada pertanyaan “Kenapa aku tak cukup masa? Atau adakah anda pernah berasa kehidupan anda sekarang seperti “di sempitkan” walaupun hidup di atas muka bumi Allah yang maha luas ini. Meskipun kita di tuntut bekerja untuk mencari nafkah keluarga , namun jangan sampai kita mengabaikan ibadah-ibadah lain yang diwajibkan dan juga ibadah tambahan. Durasi hidup manusia Allah beri bersamaan dengan 24 jam, maka tidak ada alasan untuk mengatakan tidak ada waktu untuk beribadah kerana lebih mementingkan pekerjaan hingga “tergadai” kualiti masa bersama pasangan dan anak-anak. Apatah lagi yang lebih mustahak yang perlu di jaga adalah kualiti masa kita dengan Pencipta kita yakni Allah SWT.

[/show_more]

CLIENT KAMI

Company Profile

&  Proposal

E-Learning Time Problem
Terlalu ramai orang contact saya untuk perbetulkan masalah masa. Tetapi sayang, tidak mampu untuk menyertai seminar atau elearning walaupun harganya mampu dimiliki. Maka, saya sediakan asas masa ini. umpama 5% kandungan utama. tetapi kandungan 5% ini adalah amat penting.

 

Apa yang terkandung dalam 5% ini adalah pelajari asas paling utama MASA iaitu memperbaiki SOLAT yang khusyuk dengan menggunakan AL-QURAN.

 

SEJUTA TIPS pengurusan masa pun tidak akan berjaya sekiranya tidak di amalkan ILMUnya dan jika hubungan dengan Allah pun tidak di AUDIT.

 

Di dalam modul ini, saya akan berkongsi tentang..

 

  1. RAHSIA MASA di dalam ebook. Terdapat 21 FORMULA MASA kesemuanya. saya kongsikan sebahagian daripadanya.
  2. Video untuk anda fikirkan bagaimana untuk perbetulkan masalah masa anda. untuk PELAN TINDAKAN yang detail dan lebih menyeluruh, ada saya kongsikan dalam Seminar Life Balance TimeREVAMP dan E-learning modul yang seterusnya.
  3. Email Tips : pastikan selepas 3 hari, anda terima email peribadi saya ya. di dalam email juga ada tips yang lebih best menanti anda!
Apa KELEBIHAN E-LEARNING yang Bakal Anda Perolehi ?