was successfully added to your cart.

Category

M – Me Time

DERMA DARAH…

By | Blog, M - Me Time, S - Spiritual | No Comments

DERMA DARAH… . Derma dan sedekah.. Apa sahaja yg kita ada.. Tak semestinya duit… Dan tips bonus.. Ikut Alquran, kalau mahu sedekah, berikan dari yang terbaik… . Maka, ketika derma darah ini… Saya baca ayat Alquran. Ulang hafazan.. Agar darah yg didermakan ada nilai yg lebih tinggi… Ketika membaca Alquran…

Read More

Main buih berwarna.. .

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Main buih berwarna.. . Tengok dalam video Facebook mcm mudah and straight forward. Bila buat, warna tak keluar. Buih tak menjadi. Mulalah scientists kecil ammar dan allana ber experiment. . Kalau tambah sabun.. Jadi tak. Kalau mix warna jadi tak? Kalau tiup perlahan jadi tak? . Resipi lengkap sebenarnya ada….

Read More

TER Heavy dinner

By | Blog, M - Me Time | No Comments

TER Heavy dinner . Bermula esok, 4 hari tiada air. Maka, saya masak marathon untuk 4 hari. Bekukan. Bila dah nampak lauk pauk yang menyelerakan, terus family ngappppp makan terus..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Yg special hari ni adalah Udang Masak Lemak Labu. Terliur dengan video masakan kak Masriza Aziron Mansor. Baru saya…

Read More

Kemaruk Camping..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Kemaruk Camping.. . Habis seminar hari ni… Pasang khemah.. Pasang meja lipat.. Camping kat taman permainan. Jarak dengan rumah? 7 meter πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . But the feeling is the same.. Macam kat hutan.. Close to the nature… . Baca Quran time ni.. Berbeza… Solat di atas tanah berlapik kan sejadah.. Berbeza…..

Read More

ULAM RAJA..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

ULAM RAJA.. . – Smartphone, paling lama 5 tahun kan usianya.. – kereta, lebih kurang 10 tahun kalau pandai jaga maintenance – lalat, 2 minggu je cycle hidup – kita? Ikut negara.. Ikut pemakanan.. Ikut lifestyle. Average Malaysian 60 tahun, Jepun 80 tahun.. DAN MATI TERNYATA BEYOND OUR CONTROL. Sampai…

Read More

Dalam hutan.. Apa yg ada?

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Dalam hutan.. Apa yg ada? . Trip ni 5 in 1. Melatih bersyukur dalam kekurangan. Bersyukur di dalam ketiadaan segala nikmat seperti di rumah. For our kids. . Segalanya dijadikan berperingkat. Ini ayat Alquran. Maka, hingga kini kami masih belum lagi ke arah camping yg super basic..seperti panjat gunung zaman…

Read More

MeTime kat Sungai..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

MeTime kat Sungai.. Memang seronok! With a right system.. All working mothers deserve to have the personal me time..this is one of activities of my weekly MeTime.. Of course daily MeTime juga ada.. And that’s timerevamp! . Allah itu Maha Adil dan Maha Kun Fayakun.. I always believe, Allah boleh…

Read More

Tenang…. Mendamaikan… Rilexing… Peace of mind….happiness..

By | Blog, M - Me Time | No Comments

Tenang…. Mendamaikan… Rilexing… Peace of mind….happiness.. . Dalam Alquran, 54kali disebutkan tentang sungai.. Pasti ia adalah Perumpamaan untuk menunjukkan betapa tenangnya berada di dalam syurga akhirat nanti.. Diberikan kepada mereka yg mendapat rahmat Allah..Siapa yg mendapat rahmat Allah? . “Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh, Kami akan masukkan mereka…

Read More

GOLF SIMULATOR

By | Blog, M - Me Time | No Comments

GOLF SIMULATOR . I was visiting my parenting guru.. And they were having golf simulation class.. So tempting, I tried myself.. Ffuhhhhh, not easy.. But truly entertaining! Boleh khusyuk kow kow.. . The 11 year old Darwisya taught me how to hold the golf stick..and the 9 year old Darwish…

Read More