Tiada Perasaan Membaca Al-Quran? Tertanya-tanya Kenapa Orang Lain Begitu Jatuh Cinta Pada Allah Melalui Al-Quran?

 

Pelajar Teori & Praktikal bagaimana persiapan yang harus dilakukan sebelum membaca Al-Quran

 

Praktikal Jantung Hati & Praktikal Fizikal

 

Jemput Kami? PERCUMA Sahaja ! Nota Disediakan secara PERCUMA, Transport juga PERCUMA.

1
1

Apakah anda alami masalah yang biasa dihadapi oleh umat islam seperti perkara berikut: 

Baca al-Quran tapi tiada perasaan

Sukar untuk consistent baca al-Quran hari-hari

Asyik tidak sempat membaca al-Quran

Rasa bersalah kerana tidak membaca al-Quran

Tak nampak sebab kenapa perlu baca al-Quran

Sukar menyakini dengan hati tentang kepentingan membaca al-Quran

APA YANG AKAN DIPELAJARI?

Al Quran diturunkan ke dalam hati manusia. Disitu lah hidayah melalui malaikat disampaikan. Di situ juga bersarangnya syaitan yang membisikkan hasutan. Maka, jantung hati perlulah sentiasa di cuci.

Semua orang sudah selalu cuci hati. TAPI IA TIDAK DIAUDIT menyebabkan impaknya kurang berkesan.
Subhanallah

Pelajari bagaimana untuk audit hati yang dicuci..

Terdapat 2 ayat Alquran yg apabila kita amalkan akan menyebabkan masa kita dipanjangkan.. Rasa lama. Maka, pelbagai topic boleh dikongsikan walaupun hanya 1 hari. In shaa Allah.
.
Maka, special nya program ini, ia bermula pada pukul 6 pagi.

Dan ini adalah tajuk yang akan disampaikan selama 1 hari.. Jangan risau dengan banyak nya tajuk. Kerana kami mahu anda lalui sendiri the miracles of Alquran.

Guarantee kami adalah kosong. Ini adalah usaha kita.

Tajuk tajuk adalah…

Adjust Masa untuk Hidup Seimbang.
Adjust Masa untuk buat Side Income.
Adjust cara didik anak bila sibuk.
Adjust focus untuk impian berharga.
Adjust kewangan untuk bersedekah
dan bayar hutang.
Audit Kualiti Solat & Quran.
Bertenaga & Keberkatan masa.
Aktifkan penggunaan Quran dalam hidup.
Praktikal Audit Life, Energetic Quran.
Online Questionare untuk ketahui situasi hidup anda yang unik.
Persiapan menuju Haji
(F.A.I.L. S.U.L.I.T. Pro )

CUBA TONTON VIDEO INI 

TESTIMONI PESERTA

Putri Elly, Annur Kajang

Saya seorang penghafaz alquran, menghafal tanpa menikmati isi alquran. Ramai orang boleh menghafal, namun tidak ramai yang menghafal dengan roh.

» see more

Alhamdulillah dengan “Talk to Allah” ini saya lebih faham teknik membaca dan menghafal dengan mudah. Selalu mulakan dengan “Ask Allah” dan cuci jantung hati dengan “Istighfar”

» less

Azlina, Annur Kajang

Saya membaca Quran tanpa memahami makna. Tiada connection dengan Al-Quran. Dalam diri ini diserabuti pelbagai masalah kerana tidak tahu niat/tujuan utama membaca Quran.

» see more

Kaedah/method penyucian jantung hati sangat berkesan untuk memahami Al-Quran dengan lebih mendalam. Quran talk amat perlu untuk semua orang kerana melaluinya kita belajar mengenal Allah dan mengenal diri sendiri.

» less

Fatimah, Annur Kajang

Saya tidak mahir dengan tajwid, saya menggunakan alasan ini untuk elak baca quran selalu sebab takut dosa tak baca dengan betul. Saya baca quran tanpa memahami maksudnya dan tidak masuk dalam hati.

» see more

Namun selepas menyertai seminar ini saya perlu ketepikan apa sahaja alasan untuk tidak baca quran sebab ini cara untuk dekatkan diri dengan Allah. Bila kita dekat dengan Allah. kita berbicara dengan Allah dan Allah adalah solusi kepada semua masalah kita

» less

Halijah, Annur Kajang

Tak nampak exit masalah depan mata dengan terapi Alhamdulillah dan Istighfar, lebih malang lagi rasa tak connected dengan al-Quran bila baca, tak suka marathon habis baca tapi tak nampak solusi dalam hidup.

» see more

Word “aku sedang diuji vs “aku sedang di upgrade yakin” membawa minda saya jangan fokus rantaian-rantaian masalah. Channelkan ke “Talk to Allah” – fasa selepasa itu hasilnya YAKIN.

» less

Norashikin, KPJ

Bila membaca al-Quran dengan menghayati makna & melalui hati. Perasaan tersentuh, kerdilnya saya di dunia ini. Surah al-syarh (kelapangan) surah ke-94 ayat 5 “maka sesungguhnya bernama kesulitan ada kemudahan”

» see more

Sebelum ini merasa beban dengan kerja, merasakan x cukup masa tapi bila baca surah ini dalam hati berkata ” disebalik kesusahan ada kelapangan”, menemui jalan penyelesaian melalui ayat al-Quran tadi.

» less

Faizal, KPJ

Program ini membantu saya untuk membuka pintu hati semasa membaca al quran dengan mengaitkan setiap kejadian yang berlaku dalam hidup saya dengan isi kandungan al quran itu sendiri.

» see more

Program ini juga mengajar saya utk berinteraksi dgn Allah melalui al quran dgn tujuan membersihkan jantung hati, niat serta perlakuan saya dalam menempuah cabaran kehidupan di dunia ini. Akhirnya, melalui program ini saya mengenali hak Allah dan kenali siapa saya ini yg sepenuhnya bergantung kepada Allah sahaja.

» less

Siti Norsalina, KPJ

Saya mendapat ilmu bagaimana utk mendekatkan diridgn al quran. Mmebantu diri saya utk menghargai dan bersyukur ape yg Allah turunkan rexeki kepada saya dari segi pekerjaan.

» see more

Membantu saya mengatasi cara dari terus bersifat ada perasaan marah dlm situasi pekerjaan yg selalu berinteraksi dgn pesakit. Training ini juga banyak mengajar saya al-quran mendalami isi pengisiannya. Setelah faham pengisiannya,saya rasa hati dan jiwa dekat dgn Allah-Alhamdulillah.

» less

Azilah, KPJ

Mendalami Al-Quran adalah sesuatu yang amat terkesan sehinggakan maksudnya kadang-kadang dirasakan amat takut dengan balasan Allah dan kadang-kadang terasa perjanjian tentang syurga Allah itu yang akan dirasainya.

» see more

Allah tidak memandang awalnya seseorang tetapi Allah menilai pengakhirannya.

» less

Aliah, Helwa Bangi

Alhamdulillah kalau dulu saya rasa maals nak baca Al-Quran kalau baca pun sekadar baca shaja kurang inisiatif utk memahami ayat Al-Quran. Tetapi selepas program ini saya rasa seperti manfaatkan Al-Quran 100 tahun.

» see more

Rasa mahu jadikan Al-Quran sebagai kawan baik sesungguhnya banyak sangat ilmu, kata petunjuk kata penenang daripada Allah utk hambaNya yg sentiasa tercari-cari yg sentiasa merasakan masalah dlm hidup datang tak kesudahan sesungguhnya mukjizat Allah yg satu ini sangat banyak manfaatnya.

» less

Azian, Helwa Bangi

Alahmdulillah, for the past 3 years, I have come to a stage whereby I read the Quran everyday. But after this seminar I discvered the importance of cleansing of the heart to enable deep connection with Allah during and after recitation of the Quran.

» see more

I really like stress by the moderate with regards to “talk to Allah”. Honestly, lately I do ‘talk to Allah’ and I feel satisfied that what I have been doing is correct.

» less

Azllyna, Helwa Bangi

Alhamdulillah, saya merasa relief sangat dgn perkongsian oleh Puan Husna hari ini. Selama ini saya baca Al-Quran tanpa ‘feel’ dan tidak mengosongkan hati/membersihkan hati

» see more

supaya bahagian yang kosong itu atau roh boleh diisi balik dgn roh hasil bacaan Al-Quran. “Talk to Allah” suatu yg dielaboratekan secara terperinci dan bukannya semata-mata solat atau baca Al-Quran secara buta tuli semata-mata. A new awakening indeed !

» less

Ramlah, Helwa Bangi

Alhamdulillah, Ya Allah banyak ilmu yang saya dapat pada hari ini daripada Puan Husna. Lebih memahami al-Quran kerana sebelum membaca,
saya terlebih dahlu bersihkan hati saya.

» see more

Bila membaca Al-quran, hati saya lapang dan tenang kerana apa yangbaca terus masuk ke hati.
Setiap langkah kehidupan, mestilah bersama Allah, talk to Allah setiap masalah, hajat yang diinginkan.

» less

KENALI SPEAKER 

Career by Passion : Coach & Founder FormulaMasa.com
Career by Profession : Chartered Accountant, Ex-Lecturer, ex-Auditor

Nama Husna Haron sentiasa meniti dibibir golongan orang yang sentiasa sibuk. Beliau telah membantu ribuan orang yang sibuk terutamanya di kalangan wanita yang bekerjaya. Mempunyai kehidupan peribadi sangat mengujakan, membuatkan ramai orang tertanya-tanya, “bagaimana beliau berjaya mengurus kehidupannya yang menjurus kepada kehidupan yang seimbang”Dengan berbekalkan tagline yang sudah sinonim dengan beliau “Kejarlah impian anda dan dapatkan kehidupan yang seimbang dengan FormulaMasa.com” membuatkan seminar beliau terkenal di seluruh Malaysia dalam masa kurang daripada setahun.Peningkatan penjenamaan persendirian yang telah ditonjolkan oleh beliau telah membuatkan beliau terkenal di kalangan pelbagai badan korporat yang menjemput beliau untuk melakukan transformasi ke atas pekerja mereka. Contoh syarikat Petronas, Shell, MARA, ESQ, Politeknik, SUK, UMT, KESEDAR

» see more

dan banyak lagi. Beliau juga pernah dijemput ke TV Alhijrah dan artikel mengenai beliau pernah ditulis di dalam Utusan Malaysia and Harian Metro.Yang paling utama, lantaran penjenamaan persendirian dan keberkesanan modul FormulaMasa.com membuatkan nama beliau terkenal sehingga ke Indonesia. Untuk membantu lebih ramai orang, beliau telah muncul dengan modul melalui E-learning dan telah berkongsi modul tersebut ke seluruh negara meliputi Arab Saudi, Brunei, Singapura, Dubai dan Jepun.Beliau mampu mengembara merata tempat setiap minggu. Mempunyai syarikat yang stabil, sentiasa bersenam dengan kerap yang paling penting beliau sendiri yang mengajar anak-anak beliau Al-Quran setiap hari. Beliau mengatur kehidupan beliau, kewangan dan masa menigkut cara beliau tersendiri. Itulah yang beliau vuba kongsikan bersama ribuan orang.

» less

PENDAFTARAN DIBUKA !!!

DAFTAR SEKARANG

ADA SEBARANG SOALAN?

1)boleh bawa anak atau tidak?

============

Terima kasih atas soalan. Kami mohon maaf kerana anak tidak dibenarkan untuk dibawa. Apa yang kami boleh sarankan sebagai alternatif adalah
1- tinggalkan anak dengan orang yg boleh dipercayai dan 100% tanggungjawab di atas diri anda
2- boleh bawa bersama penjaga yang dipercayai dan amanah, untuk ikut sekali ke seminar. Namun, penjaga dan anak duduk di luar dewan seminar. 100% tanggungjawab sendiri ☺🙏🙏
2)lelaki atau suami boleh join sekali?
======
Boleh! Malahan dialukan. Kerana zaman sekarang, urusan rumahtangga dan bekerja tanggungjawab bersama suami isteri
3) apakah lepas hadir seminar terus entitle dapat personal coaching?
=====
Terima kasih kerana berminat. Terdapat 2 syarat untuk sign up personal coaching puan husna.
A) mesti hadir seminar secara penuh. Seminar audit life Supermommy ini entitle untuk syarat ini. Tujuannya adalah untuk mengurangkan masa Coaching dengan puan husna. Kemungkinan besar juga, anda sudah tidak perlu personal coaching.
.
B) sekiranya mahu juga personal coaching, puan husna charge RM1, 000 utk 2 jam dan rm1, 500 utk 3 jam. NAMUN KEBIASAANNYA PUAN HUSNA lebih suka barter. Yang tidak melibatkan kewangan. Di mana ada beberapa tugas yang harus dilakukan untuk membantu puan husna. In shaa Allah ia mudah. Bantu apa? Puan husna akan explain dalam seminar. Ia berubah mengikut situasi.
.
4) saya terlepas date. Boleh ke lagi dapat harga special?
======
Terima kasih kerana Berminat. Mohon maaf, kami perlu berlaku adil kepada semua. Perlu ikut harga semasa.
Alternatif, sekiranya anda boleh dapatkan 15 penyertaan, saya boleh bantu usulkan kepada puan husna. Bagaimana?
5) boleh walk in tak?
======
Seminar ini ada persediaan sebelum hadir. Di mana puan husna customise kandungan ikut keadaan peserta. Maka, walk in tidak diterima
6) kalau tak dapat hadir last minute macam mana?
=====
Puan boleh cancel penyertaan utk diri puan. Kami tiada polisi refund. Alternatif adalah, puan cari pengganti puan. Pengganti itu yang akan refund duit puan.
7) ada tadika/jagaan kanak kanak?
=====
Maaf puan, tiada. Moga Allah permudahkan urusan puan untuk mencari penjaga anak
8) makanan ada disediakan?
======
Makanan disediakan versi EATCLEAN.  Menu akan diberikan bersama etiket. Anda juga boleh bawa bekal. Kami tak recommend beli makanan di luar sebab ambil masa.
9) sijil ada disediakan?
======
Ada. Perlu diminta dan tambahan fee rm15.
10) saya nak daftar utk 7 orang. Mcm mana nak dapat harga promosi utk semua orang?
=====
5 orang dapat harga promosi. Lagi 2 orang, lebih elok cukup kan jadi 5 orang. Maknanya jadi 2 group.
DAFTAR SEKARANG